- Da blir det verdenskrig

USAs tidligere FN-ambassadør med kraftig advarsel.

UTFORDRER TRUMP: Nikki Haley er en av flere som utfordrer Donald Trump i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat. Foto: NTB/Bonnie Cash/UPI/Shutterstock
UTFORDRER TRUMP: Nikki Haley er en av flere som utfordrer Donald Trump i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat. Foto: NTB/Bonnie Cash/UPI/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USAs tidligere FN-ambassadør Nikki Haley sier at en verdenskrig vil bryte ut hvis Ukraina stanser å krige mot Russland. Hun ber samtidig om at USA og dets allierte fortsetter sin støtte til Ukraina.

Haley er en av flere som utfordrer Donald Trump i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat. Hun ble utnevnt til FN-jobben av Trump i januar 2017 og trakk seg nesten to år seinere.

- Kina sa at de skulle ta Hongkong, de gjorde det. Russland sa at de skulle invadere Ukraina, vi så det skje. Kina sier Taiwan er neste, vi bør tro dem. Russland sa at Polen og Baltikum er neste, og hvis det skjer, blir det verdenskrig. Dette handler om å forhindre krig, sier hun ifølge The Hill, og legger til:

- Alle vil vite hvordan denne krigen ender? Den ville endt på dagen om Russland trakk seg ut. Men hvis Ukraina trekker seg ut, blir det verdenskrig, sier hun.

Av republikanerne som har meldt seg på i nominasjonskampen, ligger Trump klart best an på målingene, med rundt 49 prosent. DeSantis følger etter med 19 prosent, mens Haley har en oppslutning på 4 prosent på en måling utført av Ipsos for Reuters i mai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer