Nato-sjef Jens Stoltenberg:

- Da blir verden enda farligere

Nato-sjef Jens Stoltenberg er klar på hva som må gjøres for å unngå at Putin vinner krigen.

- TRYGG: - Jeg er trygg på at Sverige blir et fullverdig medlem av Nato, sier Jens Stoltenberg i et intervju med Aftonbladet. Foto: AFP / NTB
- TRYGG: - Jeg er trygg på at Sverige blir et fullverdig medlem av Nato, sier Jens Stoltenberg i et intervju med Aftonbladet. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg er trygg på at Sverige blir et fullverdig medlem av Nato, men ønsker ikke å gi noe informasjon om når det kan skje, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg i et intervju med den svenske avisa Aftonbladet.

Han uttrykker at prosessen har vært smidig, til tross for diskusjoner med Tyrkia.

- Uvanlig raskt

Han påpeker at alle Natos medlemsland, inkludert Tyrkia, inviterte Sverige til å bli medlem av Nato under toppmøtet i juli i fjor. Alle har signert medlemsprotokollen og 28 av 30 land har ratifisert den i sine parlamenter.

- På den måten har det vært en uvanlig rask medlemsprosess. Normalt tar det flere år, sier Stoltenberg.

Sverige søkte om medlemskap i mai 2022, og Stoltenberg understreker at de har kommet langt i prosessen.

- Enorm motstandskraft

Tidligere har Stoltenberg gitt uttrykk for bekymring vedrørende en storkrig mellom Nato og Russland, avhengig av hvordan situasjonen i Ukraina utvikler seg.

Han ønsker imidlertid ikke å komme med spådommer om hvilken retning krigen vil ta i det nye året, da krigen er uforutsigbar.

- Det vi har sett er en brutal angrepskrig der de bomber sivil infrastruktur for å få folk til å fryse og frykte. Men de lykkes ikke. Ukraina viser en enorm motstandskraft, sier Stoltenberg og legger til:

- Vi må fortsette å støtte Ukraina så Putin ikke vinner krigen. Da blir verden enda farligere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer