Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Da Bob falt og brakk nakken, var hunden Kelsey hans eneste håp

Hadde neppe overlevd.

REDNINGSHUND: Kelsey reddet livet til sin eier da han ramlet på isen og brakk nakken. Video: CNN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var på nyttårsaften det holdt på å gå katastrofalt galt for mannen fra Michigan i USA.

Mannen, som selv bare vil bli kalt «Bob», skulle ut av hytta si for å hente ved, men skled på det glatte underlaget, og i fallet pådro han seg et brudd i nakken.

- Jeg ropte etter hjelp

Han ble liggende hjelpesløs og lettkledd i snøen i en temperatur på -4 grader. Han forteller selv om desperasjonen han opplevde.

- Jeg ropte etter hjelp, men den nærmeste naboen min bor 400 meter unna og klokka var halv elleve på kvelden. Men Kelsey kom, sier han ifølge Independent.

Kelsey er Bobs fem år gamle Golden Retriever, og hun holdt eieren sin varm ved å legge seg oppå ham, og våken ved å slikke ham i ansiktet.

- Hun fortsatte å bjeffe, men forlot meg aldri. Hun holdt meg varm og våken. Jeg visste at det var den eneste måten jeg kunne holde meg i live på, sier Bob.

Hadde neppe overlevd

CNN har snakket med Bobs datter Jenny. Hun forteller at faren var langt fra sikker på at han ville overleve.

- Det siste han husker er at han sa til Kelsey at han var lei seg, og at han prøvde så godt han kunne å holde seg i live. På et tidspunkt mistet han bevisstheten, og vi tror at naboen hans Rick fant ham en time senere.

Chaim Colen er nevrokirurg ved McLaren Northern Michigan, sykehuset hvor Bob nå jobber med å komme seg. Han forteller at Kelsey etter alle solemerker reddet livet til eieren.

- Jeg tror ikke han hadde overlevd om ikke hunden hadde vært der. Hun holdt kroppen hans varm.

Colen ga i utgangspunktet ikke Bob store sjansene for å komme seg helt etter ulykken, men overraskende nok gjør han store framskritt.

- Jeg tror dyr kan hjelpe, og hunden hans holdt ham virkelig i live. Han var veldig heldig, sier Colen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling