Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrepet i Manchester:

Da bomba gikk av, var Caitlin (16) inne i arenaen. Utenfor sto foreldrene og ventet i uvisshet

Det hørtes ut som en container som dumpa i bakken fra høyden. Det var enormt, sier 16-åringens far.

VAR PÅ KONSERTEN: 16 år gamle Caitlin Haywood (16) fra Nottingham var på konserten i Manchester Arena da en hjemmelaget bombe gikk av like før 23.30 i går kveld. 22 personer er bekreftet drept, deriblant barn, og 59 personer er skadet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VAR PÅ KONSERTEN: 16 år gamle Caitlin Haywood (16) fra Nottingham var på konserten i Manchester Arena da en hjemmelaget bombe gikk av like før 23.30 i går kveld. 22 personer er bekreftet drept, deriblant barn, og 59 personer er skadet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MANCHESTER / OSLO (Dagbladet): - Jeg hørte smellet. Det var et høyt smell. Jeg var sikker på at det var en bombe.

Det sier Caitlin Haywood (16) til Dagbladet om marerittet hun opplevde i går.

Like før klokka 23.30 i går kveld gikk det britisk politiet antar var en hjemmelaget bombe av i fojaéområdet til Manchester Arena.

STERKE SCENER: Vitner beskriver hva som skjedde da en bombe eksploderte under en Ariana Grande-konsert i Manchester mandag kveld. Video: CNN. Vis mer

Der var det en rekke konsertgjengere som var i ferd med å forlate arenaen, som rommer rundt 20 000 personer, etter en konsert med den populære artisten Ariana Grande.

16-åringen var selv på konserten sammen med en venn. Hun hadde spart i flere måneder for å få råd til å dra på konserten.

Tirsdag morgen bekreftet politiet i Manchester at 22 personer ble drept, deriblant barn, og 59 personer skadet. På konserten var det mange barn og ungdom.

- Det var enormt

Utenfor konsertlokalet i formiddag var området - og folkene her - svært preget av hendelsen. Et par hundre meter unna arenaen ved de nærmeste politisperringene, der presse fra store deler av verden har samlet seg.

VENTET PÅ DATTERA: Da bomben gikk av sto Caitlins far, Nick Haywood, utenfor og ventet på dattera. Han fikk ikke kontakt med henne på telefon, og løp til slutt inn i arenaen for å finne henne. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VENTET PÅ DATTERA: Da bomben gikk av sto Caitlins far, Nick Haywood, utenfor og ventet på dattera. Han fikk ikke kontakt med henne på telefon, og løp til slutt inn i arenaen for å finne henne. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Dagbladet møter Haywood (16) og faren Nick Haywood et par kvartaler unna konsertarenaen, som ligger i sentrum av Manchester.

Da bomben gikk av i går kveld, sto faren og mora til 16-åringen og ventet på dattera og en venn.

- Jeg sto der og hørte smellet. Det hørtes ut som en container som dumpa i bakken fra høyden. Det var enormt, sier han.

Han tok seg til slutt inn i arenaen, da han først ikke nådde gjennom dattera på telefonen. Etter omkring ti minutter nådde han 16-åringen, og familien ble gjenforent.

Resten av natta brukte de på å hjelpe de mange titalls barna som hadde kommet bort fra sine foreldre og nærmeste.

POLITI I GATENE: Politiet har en meget høy tilstedeværelse i Manchesters gater, som er sperret av flere kvartaler rundt konsertarenaen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
POLITI I GATENE: Politiet har en meget høy tilstedeværelse i Manchesters gater, som er sperret av flere kvartaler rundt konsertarenaen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Selvmordsbomber

Selve angrepet skal ifølge politisjef Ian Hopkins ha blitt utført av én person, det politiet mener er en mann.

- Mannen bar en hjemmelagd sprengladning som ble utløst og som forårsaket denne grusomheten, sa politisjefen i Manchester, Ian Hopkins under en pressekonferanse mandag morgen, ifølge The Guardian.

Ingen har til nå tatt på seg skylda for det politiet nå mener var et terrorangrep. Identiteten til den angivelige selvmordsbomberen eller motivet hans er ikke kjent.

Var på konserten

Norske Jan Morten Haukefær (37) og stedatteren var i Manchester Arena da de plutselig havnet midt i dramaet.

Han forteller om flere tusen mennesker som flyktet i panikk etter et kraftig smell:

FLYKTER: Her flykter publikum i panikk, etter ett eller flere kraftige smell under konsert i Manchester. Et titalls personer er drept og flere skadd etter en alvorlig hendelse under en Ariana Grande-konsert i Manchester Arena seint mandag kveld. Video: AP Vis mer

- Helt på slutten, etter den siste sangen, hørte vi det som hørtes ut som en kraftig eksplosjon. Vi la på sprang sammen med kanskje 10 000 andre. Voksne og barn løp ut i panikk. Vi løp ved siden av unger som grein, sier han til Dagbladet.

Haukefær hadde kjøpt Manchester-turen i gave til stedattera (14). Søndag var de på fotballkamp. Mandag skulle de avslutte en hyggelig langhelg med konsert.

- Vi er trygge, men forstår ikke helt hva som har skjedd, skriver han på Facebook.

- Vi sørger i dag

Da nødetatene nådde stedet i går kveld, sperret de raskt av et stort område rundt konsertarenaen. Ingen kom verken inn eller ut av området. Da trådte beboere, hoteller og andre i området til.

LYSGLIMT: Joe Aaron Gregory stod parkert på en parkeringsplass et steinkast unna Manchester Arena. Under en Ariana Grande-konsert mandag kveld oppstod en eksplosjon. Flere skal være døde, og titalls er sendt til sykehus. Video: Joe Aaron Gregory Vis mer

Under emneknaggen #roomformanchester på sosiale medier, tilbød Manchester-innbyggere konsertgjengere husly, transport og annen hjelp.

Under en pressekonferanse klokka halv ni betegnet Manchester-borgermester Andy Burnham angrepet som «en ond handling».

- Vi sørger i dag, men det vil bli «business as usual» så langt det går i dag i vår fantastiske by, sier borgermesteren.

Burnham takket politi og ambulansepersonell for deres fantastiske innsats.

Gjennom natta 400 politibetjenter jobbet, fortalte politisjefen i Manchester tidligere i dag.

KAOS: Her flykter publikum i panikk, etter ett eller flere kraftige smell under konsert i Manchester. Et titalls personer er drept og flere skadd etter en alvorlig hendelse under en Ariana Grande-konsert i Manchester Arena seint mandag kveld. Video: CNN / Joe Aaron Gregory Vis mer
Hele Norges coronakart