REDNINGSAKSJON: Fotografen Krzysztof Chomicz krabber gjennom masse gjørme for å få reddet en ørn som sitter fast. Chomicz ble redningen da ... Vis mer

Da brannvesenet måtte gi opp, krabbet fotografen gjennom gjørme for å redde ørnen

Utrolig enkeltmannsprestasjon

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I nærheten av den polske byen Swinoujscie, ble det oppdaget en havørn som satt fast i gjørma. Da andre redningsmetoder ikke fungerte, krabbet naturfotografen Krzysztof Chomicz omtrent 100 meter for å redde ørnen.

Se video over.

Måtte gi opp

Den hjelpesløse ørnen lå helt fast i den tykke gjørma. Foto: skjermdump
Den hjelpesløse ørnen lå helt fast i den tykke gjørma. Foto: skjermdump Vis mer

Brannvesenet var på plass for å prøve å berge ørnen. Etter å ha forsøkt forskjellige metoder, måtte de til slutt gi tapt. Det var da Chomicz meldte seg til å krabbe ut til ørnen. Han bandt et tau til livet og satte i gang. Brannvesenet var tilstede og hjalp til med å dra dem inn igjen. Tilstede var også en dronefotograf, som foreviget øyeblikket.

Ørnen ble pleiet i form

I det naturfotografen kommer bort til ørnen blir han så smått angrepet. Etter litt ventetid, får han fatt i ørnen og begynner på veien tilbake. Etter å ha blitt dratt inn av brannvesenet, sendte de ørnen til en lokal veterinær. Her ble den 6 måneder gamle havørnen vasket og pleiet. Derfra ble ørnen sendt til et dyrereservat,

meldte de lokale mediene,

Flere erfaringer med havørn

Naturfotografen har tidligere reddet en ørn i samme område. Fotografen har også hatt et av sine bilder på polske National Geographic. Den gang var det et bilde av to ørner som danner en flott formasjon.