Da brexit-general holdt sin hånlige tale, fikk mannen på plass 123 nok. Nå forklarer han hvorfor

- Giftige usannheter og løgner.

NOK: Da UKIP-leder Nigel Farage holdt sin tordentale i Europaparlamentet, var det enkelte som fikk nok. Blant annet mannen på plass 123. Foto: Reuters
NOK: Da UKIP-leder Nigel Farage holdt sin tordentale i Europaparlamentet, var det enkelte som fikk nok. Blant annet mannen på plass 123. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lederen for UKIP, og en av mest uttalte brexit-forkjemperne, Nigel Farage, sparte ikke på kruttet da han talte til Europaparlamentet tidligere denne uka.

Han la i vei om hvordan alle lo av ham da han for en årrekke siden sa at han skulle få Storbritannia ut av EU, og anklaget byråkratene i rommet for å «aldri ha gjort en ærlig dags arbeid i sitt liv».

Tordentalen fikk ikke uventet reaksjoner, og en av de som klart og tydelig viste sin misnøye var mannen bak Farage på plass 123. Bildet av mannen som legger hodet i hendene i frustrasjon gikk sin seiersgang på nettet, og mange kom med støtteerklæringer under emneknaggen #weareseat123.

- Giftige usannheter

Nå har mannen selv, Vytenis Andriukaitis fra Litauen, tatt bladet fra munnen, og forklart hva det var som fikk begeret til å renne over.

Andriukaitis er den litauiske EU-komissæren for helse og matsikkerhet, og er utdannet som hjertekirurg.

Han ble født i 1951 i en sovjetisk arbeidsleir ved Nordishavet, og startet sin politiske karriere i den sosialdemokratiske motstandsbevegelsen.

I blogginnlegget sitt er han ikke nådig med Farages uttalelser. Han peker blant annet på at lovnadene Farage kom med før valget, allerede er avslørt som bløff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer