Trafikk

Da bussen blåste av veien, ble strøbilen sendt ut. Det gikk ikke helt etter planen ...

Havnet selv utfor veien.

SPEILGLATT: Strøbilen som skulle sørge for å strø den speilglatte veien ved Nordkapptunellen i Finnmark, havnet selv utfor veien. Like ved ligger bussen som blåste av veien noen timer tidligere. Foto: Privat
SPEILGLATT: Strøbilen som skulle sørge for å strø den speilglatte veien ved Nordkapptunellen i Finnmark, havnet selv utfor veien. Like ved ligger bussen som blåste av veien noen timer tidligere. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Lørdag formiddag fikk politiet i Vest-Finnmark melding om at en buss hadde kjørt av veien på fastlandssida av Nordkapptunellen. Bussjåføren ble overrasket av et svært glatt føre på vei ut av tunellen, og ble samtidig møtt av sterke vindkast som blåste hele bussen over autovernet.

Det var ingen andre passasjerer i bussen, og sjåføren kom ifølge politiet uskadd fra hendelsen.

Like etterpå kom det to nye biler til stedet, hvorpå den ene kjørte inn i den andre bilen som hadde stanset for å sette opp varseltrekant. Heller ikke her ble det meldt om personskade.

Strøbilen veltet

Politiet sørget deretter for at Veitrafikksentralen varslet entreprenør, som rykket ut for å strø veien.

Det gikk imidlertid ikke helt etter planen, opplyser trafikkoperatør Bente Moland hos Veitrafikksentralen til Dagbladet søndag morgen.

- Strøbilen kjørte selv utfor og veltet da den skulle strø, forteller Moland.

iFinnmark omtalte saken først.

Søndag formiddag ligger både bussen og strøbilen fortsatt utfor veien ved Nordkapptunnelen.

- Det har foreløpig ikke vært føre- eller værmessig forsvarlig å fjerne dem, så de blir liggende der til forholdene er bedre. Men de er ikke til hinder for trafikken, opplyser Moland.

Speilglatt og kraftig vind

Hun opplyser at det ikke har vært flere utforkjøringer på stedet etter hendelsene lørdag.

Det glatte partiet kommer overraskende på trafikantene, ettersom det er bart inne i tunellen og kraftig vind og speilglatt rett utenfor.

Ifølge iFinnmark ble det lørdag sendt ut nye strøbiler fra Honningsvåg og Lakselv som skulle fortsette å strø, samt at det skulle iverksettes nødvendige tiltak på stedet for å varsle trafikanter som kommer ut av tunellen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer