TATT FOR SEG MED MOTORSAG: Ei furu på Grønøy i Meløy kommune skal være motivet for det kjente treet på Nitedals hjelpestikker. Natt til i dag har noen saget ned treet. Foto: Samfoto/Daniel Meløysund
TATT FOR SEG MED MOTORSAG: Ei furu på Grønøy i Meløy kommune skal være motivet for det kjente treet på Nitedals hjelpestikker. Natt til i dag har noen saget ned treet. Foto: Samfoto/Daniel MeløysundVis mer

Da Daniel (20) skulle besøke «fyrstikktreet», ble han møtt med et uventa syn

- Folk er opprørt og forbanna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge Avisa Nordland mener mange at det skal være ei furu i Jektvik på Grønøy i Meløy kommune som er avbilda på de ikoniske fyrstikkeskene fra Nitedals.

Da Daniel Meløysund (20), som bor på Grønøy, gikk på tur i området treet ligger i formiddag, ble han møtt med et overraskende syn.

- Veldig trist - Vi fikk høre at treet var blitt saget på i går natt, og da jeg og en kompis gikk på tur i dag så vi at det var saget helt ned. Det er veldig trist, sier han til Dagbladet.

- Hvorfor tror du noen har saget det ned?

- Jeg ser ingen logisk grunn til å gjøre noe sånt. Det eneste jeg kan tenke meg er at noen har gjort det på pur faenskap, sier han.

- Et nasjonalt symbol Ordfører i Meløy kommune, Per Swensen, opplyser om at Meløy kommune har fått tillatelse fra Nitedal til å bruke motivet av treet til markedsføring mot turister. Han mener også at treet er rundt 150 år gammelt.

- Man kan ikke være helt sikker på at det er det treet, men det er akseptert at det er det som har vært utgangspunktet for motivet. Uansett så er det et symbol for lokalsamfunnet, og mange har besøkt det opp gjennom tidene. Det er ikke bare et lokalt ikon, men også et nasjonalt symbol, sier han.

Han er lei seg for at treet nå er saget ned.

- Jeg kan ikke fatte at noen kan gjøre noe sånt. Det er en tragedie. Folk er opprørt og forbanna, sier han.