Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advokat Christian Lundin

Da datteren gikk i asfalten, startet toppadvokaten jakten på bilisten

Etter 6000 delinger på Facebook meldte den angrende synderen seg.

I ASFALTEN: Datteren til advokat Christian Lundin skled på den våte asfalten i en rundkjøring, da en bilist ikke overholdt vikeplikten. Bilisten nektet å skrive skademelding og oppga falskt navn og nummer. Nå har han meldt seg. Foto: Privat
I ASFALTEN: Datteren til advokat Christian Lundin skled på den våte asfalten i en rundkjøring, da en bilist ikke overholdt vikeplikten. Bilisten nektet å skrive skademelding og oppga falskt navn og nummer. Nå har han meldt seg. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Takket være stor oppmerksomhet om saken og stort engasjement fra mange har jeg klart å få tak i sjåføren. Vi har nå skrevet skademelding, og han har påtatt seg ansvaret for ulykken, sier advokat Christian Lundin.

Lørdag omtalte Dagbladet mopedulykken som hans datter Helene Lundin var involvert i forrige torsdag i en rundkjøring i Sandvika i Bærum.

På grunn av en bil som kom i stor fart inn i rundkjøringen, måtte hun bråbremse med scooteren. Asfalten var våt av regn, mopeden skled og hun fikk et røft møte med den harde veibanen.

- Det går bra med datteren min. Hun er forslått, men det er ikke alvorlig. Mopeden, derimot, må nok vrakes, uttalte den kjente erstatningsadvokaten til Dagbladet.

Facebook-jakt

Lundin var fast bestemt på å finne mannen som han mener oppførte seg svært klanderverdig etter ulykken.

Ifølge advokaten løp bilisten fra sitt ansvar. Han varslet ikke politi, til tross for at 18-åringen fortalte ham at hun var skadet. Deretter nektet bilisten å fylle ut skademelding. Han oppga dessuten falskt navn og telefonnummer, slik at han ikke kunne kontaktes i etterkant.

REAGERTE: Advokat Christian Lundin. Foto: Christian Roth Christensen
REAGERTE: Advokat Christian Lundin. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Christian Lundin skrev derfor et innlegg på Facebook som raskt ble delt av flere tusen mennesker.

«Det tok en stund før du kom ut av bilen. Hun opplyste til deg at hun var skadet, hun ønsket hjelp og ville skrive skademelding, men du nektet», skrev Lundin.

- Jeg stolte på at han oppga riktig navn og nummer. Derfor tenkte jeg ikke på å ta bilde av bilnummeret. Jeg fortalte ham at jeg hadde smerter, og spurte ham om hvorfor han hadde kjørt så fort inn i rundkjøringen. Jeg reagerer på at han bare overlot meg til meg selv når han så at mopeden min manglet flere deler og han visste at jeg var forslått, uttalte Helene Lundin til Dagbladet lørdag.

Meldte seg selv

«Hvordan du kan begå en så simpel handling er ubegripelig», skrev pappa Lundin på Facebook og fortsatte:

«Du politianmeldt, og politiet prøver å få tak i deg. Jeg håper at de får tak i deg, slik at du blir straffet og fratatt førerkortet. Jeg kommer også til å forsøke å få tak i deg, og jeg skal klare det.»

Det fikk erstatningsadvokaten rett i.

Etter at facebookinnlegget var delt nær 6000 ganger og advokaten hadde mottatt en rekke tips både per telefon og e-post, ringte bilisten som hadde forårsaket ulykken.

- Han ville rydde opp og påtok seg ansvar for ulykken. Jeg møtte ham i går kveld, og vi fylte ut skademeldingen, sier Lundin.

Han er glad for at så mange mennesker lot seg opprøre.

- Det er rørende å se hvor mange som har engasjert seg, og vi håper at ingen opplever det samme. Jeg håper dette vil ha oppdragende effekt, for det er mange som stikker av fra ulykker. Moralen må være at slik gjør man bare ikke, sier Lundin.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media