Da datteren til 67-åringen skulle rydde uthuset, fant hun to tønner med likdeler

Tyske etterforskere avslørte en avdød seriemorder, som de frykter kan stå bak flere dusin perverse drap på kvinner.

ANTATT GJERNINGSMANN: Etter at 67-åringen døde av kreft for over to år siden, ble det funnet likdeler i uthuset der han bodde. Det var starten til en opprulling av flere drap. Alle foto: HESSISCHE
ANTATT GJERNINGSMANN: Etter at 67-åringen døde av kreft for over to år siden, ble det funnet likdeler i uthuset der han bodde. Det var starten til en opprulling av flere drap. Alle foto: HESSISCHE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Den antatte gjerningsmannen - og flesteparten av hans ugjerninger - ble først avdekket etter at han for to og et halvt år siden døde av kreft. Da hans voksne datter skulle rydde ut 67-åringens uthus, fant hun to tønner med likdeler.

Politiet i Hofheim fikk hurtig kontakt med mordkommisjonen i Frankfurt am Main, der brikkene i et digert puslespill plutselig falt på plass.

I uka som gikk, kunne politiet i Frankfurt gå ut med detaljer fra seks drapssaker som knyttes direkte til 67-åringen. Inntil søndag morgen hadde 50 nye vitner meldt seg, flere av dem med opplysninger som kan knytte den antatte seriedrapsmannen til enda flere uoppklarte drap helt tilbake til begynnelsen på 70-tallet.

Saken ble i går kveld viet mesteparten av tida i det populære tv-programmet «XYZ uoppklart», og det er grunn til å tro at flere vil melde seg med ny viten.[bilde=1, right, eight][bilde=2, right, eight][bilde=3, right, eight]

Grusomt funn I den ene tønna ble det funnet to bein og en arm. I den andre fant etterforskerne kroppen og hodet av det som skulle vise seg å være en 43 år gammel gateprostituert, som fram til høsten 2003 solgte sine tjenester i gatene omkring sentralbanestasjonen i Frankfurt.

Ingen slo alarm da hun sluttet å dukke opp.

Den alkoholavhengige og narkomane kvinnen hadde i lengre tid snakket om at hun ville dra til Berlin og starte et nytt liv. En av hennes tidligere kolleger kunne bekrefte overfor politiet at den antatte gjerningsmannen - hver lørdag kveld - var stamgjest hos den forsvunne kvinnen.

Selv hadde hun en gang hatt ham som kunde. Hun sier i ukas «der Spiegel» at mannens øyne lyste av hat, og at hun etterpå - via et nettverk - sendte ut advarsel mot ham.

Mangler deler Fem av de drepte er kvinner, mens det også er befinner seg en 13 år gammel gutt blant ofrene. Frank Hermann, som leder politiets utvidede etterforskningsgruppe, sier i Spiegel at drapet ellers passer inn i mønsteret.

Alle de drepte kroppene som er funnet, viser tegn på tortur og fryktelig mishandling før døden inntraff. På en pressekonferanse sist onsdag hos kriminalpolitiet (LKA) i delstaten Hessen, ble det opplyst at det fortsatt mangler en kroppsdel fra alle de seks likene som til nå kunne obduseres. - Det kan se ut som noen har samlet legemsdeler til å sette sammen en kropp, lyder politiets bisarre teori.

Frank Hermann opplyste videre at også det er blitt fjernet ulike innvoller, framgår det av referatet på FocusOnline.

De drepte synes å være utvalgt, fordi de - med unntak av gutten - ikke hadde fast bopæl eller sosiale tilknytninger. Da de forsvant, var det rett og slett ingen som brydde seg.

Tortur I «Der Spiegel» bekrefter etterforskningslederen at ofrene ble torturert. På beina til den drepte som lå i 67-åringens uthus er det - blant annet - mulig å se at det ble slått inn spiker i leddene hennes.

Også drapet i 1998 på en 13-åring i Frankfurt viser at offeret ble utsatt for grov seksuell og sadistisk mishandling, før gjerningsmannen tok livet av gutten og etterpå parterte kroppen hans.

Etterforskningsleder Hermann avslører overfor «Der Spiegel» at både politiets egne eksperter og innleide psykologer er enige om at 67-åringen må ha hatt en medskyldig. Sporene peker direkte mot en jevnaldrende mann, som han en årrekke drev brukthandel sammen med. Begge skal ha hatt heftige alkoholproblemer.

Kompanjongen beskrives i «Der Spiegel» som «dominerende» og en som 67-åringen pleide å lystre. Vedkommende døde av kreft bare ni måneder før 67-åringen.

Selv om i hvert fall den hovedmistenkte nå er identifisert, kommer politiet til å etterforske videre med full kraft. Det utelukkes ikke at 67-åringen også har operert utenfor Frankfurt-området eller at han hadde langt flere drap på samvittigheten enn de som til nå er avdekket. - Vi skylder ofrenes etterlatte å sørge for at total oppklaring, sier Frank Hermann.  

KILDER: Focus, n-tv og ukas «der Spiegel» på trykk.

OFFER: Dominique Monrose.
OFFER: Dominique Monrose. Vis mer
OFFER: Gisela Singh.
OFFER: Gisela Singh. Vis mer
OFFER: Gudrun Ebel.
OFFER: Gudrun Ebel. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer