REDDET: To politimenn poserer med den to uker gamle gutten som ble reddet ut av en søppelcontainer i Spania tidligere denne uka. Foto: EPA/SPANISH CIVIL GUARD / HANDOUT / NTB Scanpix
REDDET: To politimenn poserer med den to uker gamle gutten som ble reddet ut av en søppelcontainer i Spania tidligere denne uka. Foto: EPA/SPANISH CIVIL GUARD / HANDOUT / NTB ScanpixVis mer

Da de hørte barnegråt fra søppelcontaineren skjønte de at det var ingen tid å miste

Reddet to uker gammel baby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann var onsdag ute og gikk seg en morgentur i byen Mejorada del Campo utenfor Madrid da han plutselig hørte barnegråt fra en søppelcontainer.

Mannen var raskt ute med å kontakte politiet i form av betjentene Carlos Rodríguez og Andrés Moyano som bare befant seg noen hundre meter unna. Det skriver Spain News Today.

Dramatisk Umiddelbart var planen å entre containeren, som er av typen som er nedfelt i bakken, men de innså at de kunne komme til å skade barnet. Dermed kontaktet de i stedet søppeltømmerne som løftet containeren opp på bakkenivå.

Skrikene, som hadde avtatt i styrke etterhvert som redningsaksjonen skred frem, hadde stilnet helt da de omsider tok seg inn i containeren, men gleden var stor da en av søppeltømmerne fant en levende liten gutt i en ryggsekk.

Gutten ble så fraktet til sykehuset i Henares, og de kunne opplyse om at han var omlag to uker gammel. Han var verken underernært eller skadet, så han hadde neppe ligget der lenge.

Arrestert Dagen etter ble det også foretatt en arrest i saken, da en 37 år gammel kvinne ble pågrepet - mistenkt for å ha forlatt gutten.

Merveders Martin, en talsperson for det spanske politiet, sa på torsdag at vedkommende ble identifisert ved hjelp av en tåteflaske som ble funnet i sekken. Denne var merket med navnet på sykehuset der gutten ble født den 30. juni.

Kvinnen er av kolombiansk opprinnelse, og skal ha tre andre barn. Faren til barnet nekter for å ha hatt noe med saken å gjøre, men hadde på pågripelsestidspunktet ikke lagt merke til at barnet var borte.

Det ble også rapportert at kvinnen skal ha skjult graviditeten for barnefaren helt fram til fødselen den 30. juni.