- Da de tok mamma knuste de hjertene våre

Norskfødte Lana (9) og Lanya (6) ble vekket klokka 04.30 om natta da politiet kom for å tvangsutsende moren til Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KIRKENÆR (Dagbladet): - Vi håper at alle i hele verden vil at mamma skal få komme tilbake til oss, sier Lana (9).

Hun ser ned på brevet hun holder i hendene. Hun har skrevet det selv, og allerede sendt et eksemplar til UDI. Hun håper det kan bidra til at hennes tvangsutsendte mamma (38) kan få komme tilbake til Norge.

Så forteller hun om da Politiets Utlendingsenhet (PU) pågrep moren, om hvordan hele familien ble vekket klokka 04.30 natt til 4. mars i år. At noen ringte på døra, banket på vinduene og lyste inn gjennom dem med lommelykt.

- Vi ble så redde. Pappa åpnet døra og da kom mange politimenn inn i gangen. De tok med seg mamma og sendte henne til Irak. Hun ville ikke dra fra oss. Hun gråt, forteller Lana.

- Og vi ble så lei oss at vi ikke greide å sitte eller stå. Vi ble så lei oss at vi ikke ville leve. De knuste hjertene til to barn, fortsetter hun.

- Vi trenger en mamma Både Lana og lillesøsteren Lanya er født og oppvokst i Norge. De har aldri vært i foreldrenes hjemland. Faren Ismael Aziz Mohammad (40) kom til Norge som flyktning i 1999, mens hans kone, Nian Ahmad Mohammad (38) kom tre år etter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer