Da den bitende kulda var på sitt mest nådeløse, gjorde innbyggerne i Istanbul noe som smelter hjerter

Da det kom titalls centimeter snø og minusgradene satte inn, hjalp tyrkere de mange løshundene i Istanbul med varme tepper og husly.

HUSLY: For de mange løshundene i Istanbul kunne snøstormen som feiet over byen i forrige helg og i starten av denne uka, ha vært dødelig. Det sørget innbyggerne i byen for at situasjonen ikke ble. Her, på et kjøpesenter i byen, lagde dugnadsvillige innbyggere varme sengeplasser til de firbeinte. Foto: Anadolu / NTB Scanpix
HUSLY: For de mange løshundene i Istanbul kunne snøstormen som feiet over byen i forrige helg og i starten av denne uka, ha vært dødelig. Det sørget innbyggerne i byen for at situasjonen ikke ble. Her, på et kjøpesenter i byen, lagde dugnadsvillige innbyggere varme sengeplasser til de firbeinte. Foto: Anadolu / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Snøen var varslet, men mengden kom som et sjokk på innbyggerne i Istanbul. Flere titalls centimeter lavet ned over den tyrkiske storbyen, og med snøen kom også kuldegradene.

Byen ble satt på hodet.

Det var forrige helg og i begynnelsen av denne uka at snø og kulde rammet nesten hele Europa. I Istanbul ble det tidvis målt 15 minusgrader.

Det kraftige snøværet hadde mandag denne uka innstilt 1200 av 1500 avganger fra Atatürk-flyplassen i Istanbul.

SNØVÆR: Et gigantisk lasteskip var urovekkende nærme land da det seilte gjennom kanalen Bosporosstredet i Istanbul. Grunnet massivt snøfall ble kanalen stengt like etter. Video: AP via NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Dugnad som varmer

For de mange løshundene i byen kunne snøstormen ha betydd massedød. Det hindret innbyggerne i byen, skriver den amerikanske nettavisa The Huffington Post.

På bildene i denne artikkelen ser du resultatet av en rørende dugnad.

Noen, deriblant kjøpesenteret hvor dette bildet er tatt, åpnet dørene sine for dyra. Andre tok med papp, tiltenkt som liggeunderlag, og tepper til hundene.

TEPPER OG PAPP: Papp fungerte som liggeunderlag. Tepper varmet. Foto: Anadolu / NTB Scanpix
TEPPER OG PAPP: Papp fungerte som liggeunderlag. Tepper varmet. Foto: Anadolu / NTB Scanpix Vis mer

Hvor mange hunder som kunne nyte godt av det tyrkiske storbyfolkets dugnadsånd, vites ikke, men bilder liknende dette har denne uka versert på sosiale medier.

Motivene av den varme omtanken er det mange av, tatt flere steder til forskjellige tidspunkter.

Åpnet butikken sin

Huffington Post har snakket med én av dem som la ut lignende motiver på Facebook, Ali Celik.

Han forteller til nettavisa at han gikk forbi det nevnte kjøpesenteret da han ble oppmerksom på liggeunderlag av papp, hunder oppå dem og varme tepper over dyrene.

Det er første gang han har sett dette i Istanbul, ifølge Huffington Post. Han forklarer videre til nettavisa at han seinere fant ut at en rekke personer i storbyen har gjort dette tidligere.

Butikkeieren Arzu Inan var én av dem som lot hundene sover over inne i butikken sin for å skjerme dem fra den bitende kulda, skriver nettavisa videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer