20 ÅRS FENGSEL: David Carlson (til høyre) risikerer 20 års fengselstraff etter å ha skutt Norris Acosta-Sanchez. Foto: New York State Police
20 ÅRS FENGSEL: David Carlson (til høyre) risikerer 20 års fengselstraff etter å ha skutt Norris Acosta-Sanchez. Foto: New York State PoliceVis mer

Da den etterlyste fortalte hva han hadde gjort, varslet David (46) politiet. Nå risikerer han fengselstraff for å ha tatt loven i egne hender

- Operasjonen feilet. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 46 år gamle David Carlson måtte forrige uke møte i retten i Orange County, etter at han i 2013 skjøt og drepte en mann som var etterlyst av politiet.

David Carlson ble kjent med etterlyste Norris Acosta-Sanchez (35) da Sanchez flyttet inn ved siden av ham i Sparrow Bush i New York, skriver New York Post.

35-åringen gikk under navnet David da de to møttes, og etter hvert som de ble bedre kjent, lettet han på sløret.

Innrømmet voldtekt

En kveld, etter å ha drukker flere øl, skal han ha fortalt at hans ekte navn var Norris, og at han var etterlyst av politiet fordi han hadde hatt sex med en 14 år gammel jente.

Acosta-Sanchez mente imidlertid at jenta hadde samtykket, og at han derfor ikke skulle arresteres for voldtekt.

Ifølge New York Post skal Carlson ha latt som om han sympatiserte med 35-åringen, slik at han skulle få tid til å varsle politiet, uten at Acosta-Sanchez ble mistenksom.

I løpet av dagene som fulgte, gjorde det lokale politiet flere forsøk på å pågripe Acosta-Sanchez. Alt skjedde i samarbeid med Carlson. Tre ganger klarte Acosta-Sanchez å komme seg unna.

Skjøt to ganger

Dagen etter det siste forsøket på å pågripe Acosta-Sanchez ble gjort, møtte han opp utenfor Carlsons dør. Carlson tok fram ei hagle, satte den mot hodet til Acosta-Sanchez og fikk ham til å bevege seg i retning naboens hus.

New York Post skriver at Carlson ville ha naboen til å ringe etter politiet, og at han ikke ønsket å skyte Sanchez.

I forklaringen Carlson ga til politiet fortalte han at Acosta-Sanchez hadde snudd seg og forsøkt å ta tak i ham. Det resulterte i at han skjøt Acosta-Sanchez i armen. Da situasjonen gjentok seg, skjøt han på nytt. Denne gangen skal skuddet ha truffet Acosta-Sanchez i hodet. Han døde momentant.

I en pressemelding publisert like etter drapet, beskriver politiet i New York hendelsen slik:

«Fredag 11. oktober 2013 omtrent klokka 09.30, mottok nødetatene i Orange County en nødsamtale hvor det kom fram at en man hadde blitt skutt. Etterforskningen viser at David I. Carlson (42) ble konfrontert av Norris Acosta-Sanchez på sin egen eiendom. Acosta-Sanchez var etterlyst av politiet på bakgrunn av flere hendelser, inkludert en arrestordre på grunn av voldtekt. Carlson bar ei hagle og sa til Acosta-Sanchez at han skulle ta ham med opp til naboen for å få dem til å ringe politiet. På et tidspunkt avfyrte Carlson to skudd fra hagla, som ikke traff Acosta-Sanchez. Så avfyrte han to skudd til som resulterte i Acosta-Sanchezs død.»

- Operasjonen feilet

Det er på bakgrunn av denne hendelsen, at Carlson nå risikerer 20 års fengselstraff for uaktsomt drap.

I retten på torsdag forklarte blant annet Anthony Weed seg. Han var i 2013 assisterende nestkommanderende hos det lokale politiet i Deerpark.

- Du forklarte i rapporten at operasjonen feilet på grunn av dårlig etteretning fra det lokalet politiet i Deerpark sin side?, spurte Michael Mazzariello, Carlsons advokat.

- Operasjonen feilet. Jeg tar ansvar for det, jeg også, svarte Weed.

Bakgrunnen for spørsmålet skal ha vært en rapport som ble lagt fram av en spesialgruppe ved politimyndighetene i Orange County.

Ifølge Times Herald-Record peker rapporten på at politiet ikke klarte å arrestere Sanchez fordi informasjonen som ble gitt av det lokale politiet ikke var korrekt.

- Politiet rotet det til

Carlsons advokater hevder at skuddene ble avfyrt i selvforsvar, og at han derfor ikke skal finnes skyldig i uaktsomt drap.

- Politiet i Deerparks inkompetanse satte ikke bare sikkerheten til SWAT-teamet i fare, men førte også til at Carlson måtte forsvare seg selv mens han han hjalp til med å arrestere en borger, sier advokat Mazzariello til New York Post.

Også lokalsamfunnet har tatt Carlson i forsvar.

- Han gjorde alt han kunne for at politiet skulle klare å fange denne mannen. Politiet rotet det åpenbart til. Nå ønsker de å vise at de slår hardt ned på kriminalitet, men de går etter feil mann, sier nabo Dean Fippinger.

Påtalemyndigheten mener på sin side at Carlson tok loven i egne hender, da han avfyrte skuddene mot Sanchez i 2013.