Da den lokale moskeen ble rasert, donerte Jack (7) alle pengene fra sparegrisen sin

Da ble hans gode gjerning rikelig belønnet.

 GOD GJERNING:  Da Jack Swanson (7) hørte at moskeen i byen han bor i var utsatt for hærverk, marsjerte han ned til moskeen med moren sin og donerte alle pengene han hadde i sparegrisen til de som driver moskeen. For den gode gjerningen ble han senere rikelig belønnet. Foto: Privat / The Muslim Guy
GOD GJERNING: Da Jack Swanson (7) hørte at moskeen i byen han bor i var utsatt for hærverk, marsjerte han ned til moskeen med moren sin og donerte alle pengene han hadde i sparegrisen til de som driver moskeen. For den gode gjerningen ble han senere rikelig belønnet. Foto: Privat / The Muslim GuyVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fasaden var rasert, de innvendige lokalene utsatt for hærverk og sider av Koranen var blitt revet ut og kastet rundt.

Det var synet som møtte medlemmene av det islamske senteret i Pflugerville i Texas, USA, mandag morgen da de åpnet dørene til moskeen sin.

Vandalismen fikk hele det texanske samfunnet til å reagere, og ble raskt sett i sammenheng med terroren i Paris fredag i forrige uke.

Tømte sparegrisen Blant de som reagerte aller sterkest, var syv år gamle Jack Swanson og moren Laura. De kom ned til moskeen for å se på skadene og sto på utsiden da styremedlemmet Faisal Naeem ble intervjuet av en lokal TV-stasjon.

Deretter gikk syvåringen bort til Naeem og overrakte styremedlemmet i moskeen alle sparepengene sine, 20 dollar, om lag 173 norske kroner, skriver britiske Metro.

Overrekkelsen ble fanget på film, og har siden gått verden rundt. Nå har også syv år gamle Jack blitt rikelig belønnet for sine gode gjerning.

Rikelig belønnet På torsdag mottok Jack en flunkende ny iPad. Gaven var signert The American Muslim Community, og kom med et brev som takket Jack for hans gode gjerning og «fantastiske generøsitet».

Det var ifølge Metro Arsalan Iftikhar, som kaller seg selv «Muslim Guy» på sosiale medier, som ønsket å overrekke Jack et nettbrett. Iftikhar, en menneskerettighetsadvokat, forteller til Metro at han ble tårevåt da han leste om Jacks gjerning.

Han kom raskt i kontakt med moren til Jack og syvåringen selv, via sosiale medier.

- Moren hans fortalte at han hadde spart opp pengene ved å hjelpe til i huset den siste tida, og at han sparte til en iPad, sier Iftikhar til Metro.

Ikke lenge etterpå dukket det altså opp et nettbrett på døra deres. Deretter dukket det opp bilder av en svært fornøyd Jack med den nye gaven sin på Iftikhars Facebook-konto.

- Som 20 millioner for oss Også moskeen som ble utsatt for hærverk, satte stor pris på syvåringens donasjon. Styremedlemmet Naeem, uttalte til den lokale TV-kanelen som fanget øyeblikket at syvåringens handling ga han håp for framtida.

- Det er 20 dollar, men siden det kommer fra Jack som har spinket og spart, er det som om vi skulle ha fått 20 millioner dollar, sa Naeem.