Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Da den sju år gamle jenta begynte å gråte i frisørstolen, tok Maryam grep: «Hvis du gjør det, gjør jeg det også»

- Det endte med at det ble kult ikke å ha hår.

KLIPPET AV SEG HÅRET: Da en sju år gammel jente kom inn i frisørsalongen til Maryam Farokhzadeh for å klippe av seg håret, støttet frisøren henne så godt hun kunne. FOTO: MARYAM FAROKHZADEH
KLIPPET AV SEG HÅRET: Da en sju år gammel jente kom inn i frisørsalongen til Maryam Farokhzadeh for å klippe av seg håret, støttet frisøren henne så godt hun kunne. FOTO: MARYAM FAROKHZADEH Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag kom en sju år gammel jente inn i frisørsalongen til Maryam Farokhzadeh i København.

Når sjuåringen setter seg i stolen forteller hun gråtende at alt håret skal bort fordi hun har fått kreft og skal starte med cellegiftbehandling.

- Hårtap kan være vanskelig for både barn og voksne. Da jenta kom inn i salongen med et ulykkelig blikk og visste at hun skulle miste håret sitt gikk det virkelig inn på meg. Jeg er vant til at barn kommer inn i salongen min med et smil om munnen. Da jeg hørte historien hennes ble jeg enda mer rørt. Det er uutholdelig å skulle se henne bli klippet mens hun gråt. Moren var selvfølgelig også veldig lei seg på grunn av det, men hun prøvde hele tiden å berolige jenta, sier Maryam Farokhzadeh til Dagens.dk.

MYE POSITIV RESPONS: Etter at søsteren delte bilde av Maryam Farokhzadeh med kort hår, har hun fått mye ros. FOTO: MARYAM FAROKHZADEH
MYE POSITIV RESPONS: Etter at søsteren delte bilde av Maryam Farokhzadeh med kort hår, har hun fått mye ros. FOTO: MARYAM FAROKHZADEH Vis mer

Frisøren forsøkte å sette seg i morens posisjon og tenkte: Hva ville jeg gjort dersom dette var min datter?

- Hvis du gjør det, gjør jeg det også, oppfordret frisøren så jenta.

Farokhzadehs søster, Mulle Skouboe, forteller at jenta ble kjempeglad og at hårklippen ble plutselig en morsom ting å skulle gjøre.

- Hun klipte dem begge og det endte med at det ble kult ikke å ha hår. Søsteren min klarte å vende en trist opplevelse til noe godt, sier Skouboe til Dagbladet.

Som frisør bruker Maryam Farokhzadeh mye tid på håret sitt - hun opplever ofte at det er det første folk ser på når de kommer inn i salongen.

- Jenta ble veldig rørt og satte pris på arbeidet Maryam gjort. Fordi Maryam er frisør blir håret en del av produktet hennes, men likevel velger hun å ofre det, forteller Mulle Skouboe.

Søsteren delte i etterkant et bilde av søsteren på Facebook, hvor hun roser henne for reaksjonen. Innlegget er delt over 2000 ganger, og flere uttrykker stor glede over den søte historien.

Hele Norges coronakart