KLIPPET AV SEG HÅRET: Da en sju år gammel jente kom inn i frisørsalongen til Maryam Farokhzadeh for å klippe av seg håret, støttet frisøren henne så godt hun kunne. FOTO: MARYAM FAROKHZADEH
KLIPPET AV SEG HÅRET: Da en sju år gammel jente kom inn i frisørsalongen til Maryam Farokhzadeh for å klippe av seg håret, støttet frisøren henne så godt hun kunne. FOTO: MARYAM FAROKHZADEHVis mer

Da den sju år gamle jenta begynte å gråte i frisørstolen, tok Maryam grep: «Hvis du gjør det, gjør jeg det også»

- Det endte med at det ble kult ikke å ha hår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag kom en sju år gammel jente inn i frisørsalongen til Maryam Farokhzadeh i København.

Når sjuåringen setter seg i stolen forteller hun gråtende at alt håret skal bort fordi hun har fått kreft og skal starte med cellegiftbehandling.

- Hårtap kan være vanskelig for både barn og voksne. Da jenta kom inn i salongen med et ulykkelig blikk og visste at hun skulle miste håret sitt gikk det virkelig inn på meg. Jeg er vant til at barn kommer inn i salongen min med et smil om munnen. Da jeg hørte historien hennes ble jeg enda mer rørt. Det er uutholdelig å skulle se henne bli klippet mens hun gråt. Moren var selvfølgelig også veldig lei seg på grunn av det, men hun prøvde hele tiden å berolige jenta, sier Maryam Farokhzadeh til Dagens.dk.

MYE POSITIV RESPONS: Etter at søsteren delte bilde av Maryam Farokhzadeh med kort hår, har hun fått mye ros. FOTO: MARYAM FAROKHZADEH
MYE POSITIV RESPONS: Etter at søsteren delte bilde av Maryam Farokhzadeh med kort hår, har hun fått mye ros. FOTO: MARYAM FAROKHZADEH Vis mer

Frisøren forsøkte å sette seg i morens posisjon og tenkte: Hva ville jeg gjort dersom dette var min datter?

- Hvis du gjør det, gjør jeg det også, oppfordret frisøren så jenta.

Farokhzadehs søster, Mulle Skouboe, forteller at jenta ble kjempeglad og at hårklippen ble plutselig en morsom ting å skulle gjøre.

- Hun klipte dem begge og det endte med at det ble kult ikke å ha hår. Søsteren min klarte å vende en trist opplevelse til noe godt, sier Skouboe til Dagbladet.

Som frisør bruker Maryam Farokhzadeh mye tid på håret sitt - hun opplever ofte at det er det første folk ser på når de kommer inn i salongen.

- Jenta ble veldig rørt og satte pris på arbeidet Maryam gjort. Fordi Maryam er frisør blir håret en del av produktet hennes, men likevel velger hun å ofre det, forteller Mulle Skouboe.

Søsteren delte i etterkant et bilde av søsteren på Facebook, hvor hun roser henne for reaksjonen. Innlegget er delt over 2000 ganger, og flere uttrykker stor glede over den søte historien.