INVITERER: Den lille restauranten P.B. Jams i Oklahoma City i USA har kommet med en skriftlig invitasjon til en gjest de færreste restauranter nok hadde sluppet inn. Foto: P.B. Jams
INVITERER: Den lille restauranten P.B. Jams i Oklahoma City i USA har kommet med en skriftlig invitasjon til en gjest de færreste restauranter nok hadde sluppet inn. Foto: P.B. JamsVis mer

Da eieren fant spor utenfor, hengte hun opp en lapp: «Til deg som roter rundt i søpla på jakt etter ditt neste måltid ...»

Vekker oppsikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den lille restauranten P.B. Jams i Oklahoma City i USA har kommet med en skriftlig invitasjon til en gjest de færreste restauranter nok hadde sluppet inn.

Ashley Jiron, restaurantens eier, sier til kfor.com at hun la merke til hvordan noen hadde rotet gjennom søpla på jakt etter noen matrester. Hun sier også hvordan dette gjorde henne ubeskrivelig trist.

- Da jeg gikk ut med søpla i forrige uke, la jeg merke til at noen av søppelposene var revet opp og at noe av maten var tatt ut. Det gjør meg virkelig vondt at noen må synke så lavt, sier hun.

«Til deg ...» Dermed var ikke Jiron sen med å komme med en skriftlig invitasjon til hun eller han som hadde vært på et nattlig tokt i søppelsekkene. I vinduet på restuarantens bakdør som står like ved søppelkassene hang hun opp en lapp som lød som følger:

«Til deg som roter rundt i søpla på jakt etter ditt neste måltid. Du er et menneske, og du er verdt så mye mer enn et måltid fra en søppelkasse. Vær så snill og kom innom i åpningstidene våre så skal du få et smørbrød, friske grønnsaker og et glass vann. Helt gratis og vi stiller ingen spørsmål.

- Din venn, eieren.»

Nekter å ta den ned Jiron forteller videre at hun er klar over at stolthet kan være nok til å holde vedkommende borte fra restauranten, men at hun likevel håper han eller hun dukker opp.

- Jeg tror alle har vært i en situasjon der de trenger noens hjelp. I en situasjon hvor vi trenger at noen rekker oss en hånd. Om jeg kan være den personen som hjelper et annet menneske, er det så opplagt noe jeg vil gjøre, sier hun.

- Jeg tar ikke ned det skiltet før han eller hun kommer innom.

Lappen vises også fram på restaurantens Facebook-konto.