NESTEN MILLIARDFLAUSE: En ubetalt vannregning på 5200 dollar - 44 000 norske kroner - holdt på å koste eieren av gigantstadionet M&T Bank Stadium i Baltimore dyrt.
&nbsp;<span style="background-color: inherit;">Faktisk kunne den ubetalte regninga kostet eieren hele stadion som er verdsatt til 300 millioner dollar - over 2,5 milliarder norske kroner. Foto: Getty / AFP Photo / NTB Scanpix</span>
NESTEN MILLIARDFLAUSE: En ubetalt vannregning på 5200 dollar - 44 000 norske kroner - holdt på å koste eieren av gigantstadionet M&T Bank Stadium i Baltimore dyrt.  Faktisk kunne den ubetalte regninga kostet eieren hele stadion som er verdsatt til 300 millioner dollar - over 2,5 milliarder norske kroner. Foto: Getty / AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

Da eierne ikke betalte vann­regninga på 44 000, holdt stadionet på å bli tvangssolgt

To tyske eiendomsinvestorer hoppet på sjansen til å sikre seg Baltimore Ravens' 77 000 seter store hjemmestadion til en slikk og ingenting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ubetalt vannregning på 5200 dollar - 44 000 norske kroner - holdt på å koste eieren av gigantstadionet M&T Bank Stadium i Baltimore dyrt.

Faktisk kunne den ubetalte regninga kostet eieren hele stadion. Og det holdt nesten på å skje.

Det melder The Wall Street Journal.

Årlig «skattesalg»

Hvert år holder nemlig Baltimore, den største byen i delstaten Maryland, nemlig et «skattesalg». I praksis legger de ut ubetalte regninger, som f.eks. eiendomsskatt eller vannregninger, for salg. Det høyeste budet får anledning til å kjøpe gjelda.

Kjøperen kan deretter kreve inn opp til 18 prosent renter fra vedkommende som skylder pengene, og hvis gjelden ikke blir betalt kan gjeldskjøperen begjære f.eks. eiendommen tvangssolgt.

Det var dét som nesten skjedde nylig i Baltimore.

Ville gjøre om til fotballstadion

For da vannregninga til M&T Bank Stadium kom opp for salg, hoppet to tyske eiendomsinvestorer på sjansen til å i ytterste konsekvens sikre seg stadionet for 21 millioner dollar - 177,7 millioner norske kroner.

For et stadion av den størrelsen midt i Baltimore, er det et røverkjøp, ifølge Wall Street Journal. Stadionet er nemlig verdsatt til over 300 millioner dollar - over 2,5 milliarder norske kroner.

Vinneren av budrunden, Herbert Baeuerle, spøkte i et intervju på tirsdag at han ville gjøre om storstadionet, hvor det amerikanske fotballaget Baltimore Ravens har hjemmebane, til en fotballbane.

Altså en bane til fotball slik det spilles i resten av verden.

Eieren av stadionet, Maryland Stadium Authority, så imidlertid ikke humoren. Det offentlige eide selskapet rykket raskt ut og sa de kom til å nekte å betale regninga med renter.

I utgangspunktet skulle man tro at det åpnet prosessen for tvangssalg, men den gang ei.

- Å, ok

For det at gjelda til stadionet ble lagt ut for salg, skal ha vært en feil fra Baltimore kommunes side. Eller rettere sagt en teknisk feil i kommunens datasystemer.

- Å, ok, var reaksjonen fra den tyske gjeldskjøperen Herbert Baeuerle, da han fikk høre nyheten av Wall Street Journal.

Han innrømte deretter at håpet om å sikre seg det 77 000 seter store stadionet for en slikk og ingenting, var knapt eksisterende selv da han kjøpte opp gjelda. Han hadde imidlertid forventet å tjene litt penger på rentene, forteller han Wall Street Journal.