Toppmøtet i Helsinki:

Da eks-rådgiveren hørte hva Trump sa, skal han ha nektet å stille

Kritikken hagler mot USAs president Donald Trump, etter toppmøtet med Vladimir Putin i Helsinki i går.

TOPPMØTET: USAs president Donald Trump og Russlands president Vladimir Putin møttes i Helsinki for å prate om deres lands forhold til hverandre. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som talsmann for USAs nasjonale sikkerhetsråd (NSC) og som Trump-rådgiver, hadde Michael Anton en viktig plass rundt bordet, da presidenten i fjor bestemte seg for å angripe flybasen Sharyat i Syria.

Anton trakk seg fra jobben i begynnelsen av april, men har hele veien vært lojal til president Trump. Det endret seg brått etter den amerikanske presidentens møte med Vladimir Putin i går.

For i går skulle eks-rådgiveren være gjest på CNN-programmet «Out Front», som ledes av Erin Burnett. Der skulle han i utgangspunktet forklare og forsvare Trumps uttalelser i den felles pressekonferansen med Putin etter gårsdagens toppmøte.

På Twitter kunne imidlertid Burnett melde følgende:

«Michael Anton, tidligere Trump/NSC-talsperson, avlyste sin opptreden på Outfront fordi han ikke kunne forsvare Donald Trump i dag».

CNN-programlederen fulgte opp på lufta, der hun gjentok uttalelsen om at Anton egentlig skulle delta i programmet for å forsvare Trumps opptreden i Helsinki:

- Men han er ikke her, fordi han sa at han ikke kunne forsvare ham.

Storm

Kritikken haglet etter presidentenes pressekonferanse mandag ettermiddag, og i løpet av det siste døgnet har det bygget seg opp til en regelrett storm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer