Da Emil (39) kom hjem var bilen hans hogget opp

- Han sa jeg kunne gjøre hva jeg ville med den, hevder nabokvinnen som mottok 1200 kroner i vrakpant.

PÅ DYNGA:  Emil Eide (39) fikk sjokk da han oppdaget at audien hans var levert til opphugging. Nå vurderer han søksmål. Foto: Torbjørn Berg
PÅ DYNGA: Emil Eide (39) fikk sjokk da han oppdaget at audien hans var levert til opphugging. Nå vurderer han søksmål. Foto: Torbjørn BergVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): - Jeg ble helt fortvilet. Dette er grovt tyveri, sier bileier Emil Eide til Fædrelandsvennen. Bilen var en 98-modell Audi A4 Quattro TDI. Audi-forhandler Gromstad Auto opplyser avisa om at en slik bil i grei stand vil være verdt rundt 70.000 kroner.

I begynnelsen av september var Eide borte fra leiligheten sin i Arendal et par dager. Da han kom hjem igjen, var bilen hans forsvunnet.

Han ringte til politiet og Viking, men ingen visste hvor bilen var.

- Fryktelig sjokk En kamerat foreslo at Eide kunne ringe til bilopphuggingsfirmaet Agder Miljø. Der fikk de beskjed om at bilen allerede var flatklemt, skriver Fædrelandsvennen.

- Det var et fryktelig sjokk. Jeg hadde påkostet bilen mye. Bare dekkene og felgene hadde en verdi på rundt 20 000 kroner, sier Eide til Dagbladet.

En nabokvinne hadde tatt kontakt med huggerne og kvittert da bilen ble hentet. Hun hadde da mottatt 1200 kroner kontant som betaling for bilen.

- Den var stygg og rusten. Jeg hadde fått beskjed av bileieren om at jeg kunne gjøre hva jeg ville med den, forteller kvinnen til Fædrelandsvennen.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få kvinnen i tale.

Eide avviser at bilen var i dårlig stand. Han hadde valgt å avskilte bilen i romjula i fjor, fordi han ikke trengte den en periode. Han sier han hadde planer om å få tilbake skiltene i disse dager.

- Bilen hadde ingen feil eller mangler. Flere kan bevitne at bilen var i god stand, sier Emil Eide til Dagbladet. Nå vurderer han å gå til søksmål mot nabokvinnen og opphoggingsfirmaet.

Han mener det burde ha ringt ei bjelle for firmaet fordi kvinnen ikke hadde nøkler til bilen og den var utstyrt med alarm.

Har sitt på det tørre Bilopphoggeren som hentet Audien benekter at bilen hadde stor verdi.

- Den hadde fått en kraftig smell i understellet. Girkassa var blant annet slått løs, sier Bjørn Fløistad hos Agder Miljø.

Daglig leder Dag Vidar Nesodden i Agder Miljø hevder også at bilen var i svært dårlig stand.

- Vi hadde ikke vraket den dersom den ikke hadde vært i så dårlig forfatning. En potensiell kjøper kom og så på motoren, men snudde fordi den var så dårlig, sier Nesodden til Dagbladet.

Han er ikke særlig fornøyd med at Emil Eide med bistand fra advokat Olav Sylte i Kristiansand trekker bilopphoggingsfirmaet hans i tvil i Fædrelandsvennen.

- Vi har ikke ansvar i denne saken. Regelverket sier helt klart at det er den som sender bilen til opphogging som står ansvarlig, påpeker Nesodden.

Og han har rett. Gjeldende forskrift reiser intet krav om at bileier må godkjenne vrakingen. Men den som leverer bilen må framvise godkjent legitimasjon.

- Moden for skraphaugen - Lovverket er helt klart. Firmaet sørget for at kvinnen som leverte bilen legitimerte seg etter kravene, og er dermed ikke ansvarlig, sier advokat Pål Eide som representerer Agder Miljø.

- Jeg har snakket med ham som hentet bilen, og er ikke i tvil om at bilen var et avskiltet vrak som var moden for skraphaugen, sier advokaten.

AUDI:  Gromstad Auto hevder at om bilen var i grei stand ville den være verdt 70 000. Foto: Torbjørn Berg
AUDI: Gromstad Auto hevder at om bilen var i grei stand ville den være verdt 70 000. Foto: Torbjørn Berg Vis mer