- Da er Aulie overgriperen

Dersom overgrepene er oppspinn, mener Ny Tid-redaktøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Redaktør i Ny Tid, Martine Aurdal, mener Marianne Aulie er overgriperen, dersom det ikke er sant at hun for 14 år siden ble utsatt for voldtektsforsøk av to kjendiser. 

- Dersom man kommer med anklager, uten at det er sant, så er det den som anklager som er overgriperen, sier Aurdal til Dagbladet.no.

- De to kjendisene det er snakk om i denne saken har ingen rettssikkerhet og ingen mulighet til å eventuelt renvaske seg 14 år etterpå.

På Dagsrevyen på NRK i kveld sa Aurdal at hun syntes det var tøft av Marianne Aulie å navngi personene på NRK P3 tidligere i dag.

- Den første magefølelsen min sa meg at dette var tøft. Men generelt er det verken tøft eller kult, og jeg ville aldri satt noe slik på trykk, sier Aurdal til Dagbladet.no.

Aurdal vil heller ikke støtte Marianne Aulie.

- Jeg vil være forsiktig med å støtte Aulie. Men jeg forstår de som blir utsatt for overgrep, at de blir frustrerte, med tanke på hvor mange som går fri. Den manglende rettssikkerheten for voldtektsofre er et stort samfunnsproblem.

OVERGRIPERE: Ny Tid-redaktør, Martine Aurdal, sier det er tøft at Marianne Aulie nevnte navn på direkten. Dagbladet arkivfoto.
OVERGRIPERE: Ny Tid-redaktør, Martine Aurdal, sier det er tøft at Marianne Aulie nevnte navn på direkten. Dagbladet arkivfoto. Vis mer