Da er det vitenskapelig bevist

Kvinner er dårligere på lukeparkering enn menn.

LUKE: Kvinner bruker 20 prosent mer tid, og lukeparkerer likevel dårligere enn menn, ifølge en tysk studie. Foto: Jeanette Landfald
LUKE: Kvinner bruker 20 prosent mer tid, og lukeparkerer likevel dårligere enn menn, ifølge en tysk studie. Foto: Jeanette Landfald Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I hvert fall om du velger å tro på en gruppe tyske forskere, som en gang for alle ville få svar på hvorvidt klisjeen er riktig: "Kvinner er dårligere på å lukeparkere enn menn".

- Denne fordommen finnes jo, og som forsker ville jeg finne ut om den stemmer eller ikke, sier doktor Claudia C. Wolf til Telegraf.co.uk.

Wolf ledet studien ved Ruhr-universitetet i Bochum, og funnene viste at, joda, kvinner er dårligere på å lukeparkere.

Kvinnene i undersøkelsen brukte 20 prosent mer tid på manøveren, og utførte den likevel dårligere enn de mannlige deltakerne.

- Jeg tror ikke disse funnene ødelegger verken for feminisme eller kvinner generelt. Denne studien beviser bare hva andre studier også har pekt på: at menn og kvinner har ulik dybdeforståelse, sier doktor Wolf til Telegraf.co.uk.- Dessuten, legger hun til, dette handler bare om parkering, ikke mannens triumf over kvinnen.

21 kvinner og 27 menn deltok i studien. Den peker også på en mulig årsak til at førstnevnte gruppe hadde de dårligste resultatene:

«Evnen til å lukeparkere henger sammen med evnen til å rotere to- og tredimensjonelle objekter», samt hvordan man som nybegynner vuderer seg selv i forhold til mer erfarne sjåfører».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer