Da EU kritiste Filippinene, sa president Duterte «fuck you» og ga dem fingeren tilbake

Kritiserte «bølgen av utenomrettslige henrettelser på Filippinene».

«FUCK YOU» Duterte lovet i valgkampen å drepe 100 000 kriminelle, og over 3 000 påstått kriminelle er drept siden han overtok som president i juni. Det fikk han EU-kritikk for. Svaret hans: «Fuck you». Foto: Reuters / NTB Scanpix 
«FUCK YOU» Duterte lovet i valgkampen å drepe 100 000 kriminelle, og over 3 000 påstått kriminelle er drept siden han overtok som president i juni. Det fikk han EU-kritikk for. Svaret hans: «Fuck you». Foto: Reuters / NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rodrigo Duterte har gjort det igjen, og denne gangen er det EU som får en skyllebøtte fra den filippinske presidenten.

- Jeg sier «fuck you» til dem, de skal få sone for syndene sine, tordnet den 71 år gamle presidenten og viste fingeren under et intervju med TV-stasjonen ABS-CBN.

Utfallet kom som en reaksjon på EU-parlamentets fordømmelse av «den nåværende bølgen av utenomrettslige henrettelser på Filippinene».

Duterte lovet i valgkampen å drepe 100 000 kriminelle, og over 3 000 påstått kriminelle er drept siden han overtok som president i juni.

Duterte har høstet skarp internasjonal kritikk, blant annet fra FN og USA, som anklager ham for å oppmuntre til utenomrettslige henrettelser.

Den filippinske presidenten har slått hardt tilbake og kalt FNs generalsekretær Ban Ki-moon for «en tosk» og USAs president Barack Obama for «en horesønn».

Pave Frans er også utrop til «horesønn» av Duterte, og det samme er USAs ambassadør i landet som han også har omtalt som «homo-ambassadør».

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer