Da Eugene var på ferie ble han angrepet av hai. Det skulle vise seg å redde livet hans

Legene fant svulst.

REDDET LIV: Amerikanske Eugene Finney ble utsatt for et haiangrep da han var på ferie i California. Skadene han pådro seg fikk ham til å gå til legen som igjen påviste en svulst i en av nyrene hans. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
REDDET LIV: Amerikanske Eugene Finney ble utsatt for et haiangrep da han var på ferie i California. Skadene han pådro seg fikk ham til å gå til legen som igjen påviste en svulst i en av nyrene hans. Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I juli av Eugene Finney fra Massachusets på ferie i California sammen med kjæresten sin og sine to døtre.

En dag var hele familien på stranda, og Finney hadde med seg en av sine døtre med ut i bølgene for å surfe, da 39-åringen plutselig ble truffet av noe i ryggen. Han beskriver det selv om «en hardere trøkk enn noe annet han har opplevd», ifølge Mercury News.

Vel på land igjen ble det klart at han hadde en lang flenge på ryggen, og kort tid etter ble haifinner opppdaget i vannet der han og datteren akkurat hadde vært. Dagen etter ble en annen surfer angrepet av en hvithai.

Finney var selv overbevist om at han hadde blitt angrepet av en hai, men at han samtidig hadde vært ekstremt heldig som slapp unna med små skader.

Lite visste han om at hellet hans ikke sluttet der.

Svulst I etterkant av angrepet ble smertene i både ryggen og magen verre for Finney. Han hadde i utgangspunktet planlagt å jobbe seg gjennom ubehaget, men da han fortalte sjefen sin hva som hadde skjedd, ble han sendt rett på sykehuset.

Det skulle vise seg å være et lykketreff.

Etter en rekke tester fikk han beskjed om at han hadde fått indre skader som resultat av haiangrepet, men det var ikke de eneste nyhetene. Legene hadde også funnet en svulst på en av Finneys nyrer.

Operasjon For to uker siden opererte kirurg Ingolf Tuerk ut den lille svulsten. Prognosene hans er gode, og det ser ikke ut til at han trenger verken stråling eller cellegift.

- Haiangrepet ledet til en situasjon som faktisk reddet livet hans. Det er ganske fascinerende å tenke på, sier Tuerk til CBS.

Finney selv sier at han er klar over hvor heldig han er.

- Hadde det ikke vært for episoden med haien hadde jeg aldri gått inn for å sjekke meg, og jeg hadde ikke funnet ut om kreften. Jeg er heldig. Det er akkurat som om jeg har fått en ny sjanse, og jeg akter ikke å kaste den bort, sier han.