Familien Grimstad opplevde natt til lørdag å bli robbet for alle sine verdisaker. De tror at tyven eller tyvene som tok seg inn i campingvogna, gasset dem med narkosegass. Foto: Privat
Familien Grimstad opplevde natt til lørdag å bli robbet for alle sine verdisaker. De tror at tyven eller tyvene som tok seg inn i campingvogna, gasset dem med narkosegass. Foto: PrivatVis mer

Da familien Grimstad våknet, var de tunge i kroppen. Så oppdaget de at campingvogna var robbet

- Det kunne gått så utrolig mye verre. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til lørdag stoppet familien Grimstad på Relais Des Terrasses De Provence Centre, mellom Marseille og Nice, ved en godt opplyst bensinstasjon tilrettelagt for bobiler og campingvogner.

De har vært på campingferie i Frankrike, og var lørdag på vei til Paris.

På natta ble familien trolig gasset med narkosegass, for da familien våknet dagen lørdag morgen, var ipad, kamera og andre verdigjenstander stjålet.

Det skriver Agder Flekkefjords Tidende som først omtalte saken.

- Da vi våknet var vi tunge i kroppen og mannen min følte seg svimmel og uvel, sier Ingrid Omland Grimstad til Dagbladet.

- Jeg er også helt sikker på at jeg hørte lyden av en slange som lekket en slags gass, men at jeg ikke rakk å sjekke det før jeg sovnet, sier hun.

TYVEFELLE: Da Grimstad-familiens campingvogn ble ranet, tok datteren Kine (14) saken i egne hender, for å unngå at det skulle skje igjen. Her er fellen hun lagde. Video: Privat / Per Arne Grimstad Vis mer

Alle feriebildene borte

Morgenen etter merket de med en gang at noen hadde tatt seg inn i campingvogna. Døra var brutt opp og nesten alt av verdisaker var borte, bare pass og kredittkort hadde fått ligge igjen.

- Blant annet ble kamera, med bilder fra helt tilbake til 17. mai stjålet. Tyvene hadde også plukket med seg verdier fra veskene til døtrene mine som lå i fotenden av sengen.

- Kunne gått mye verre

For å spare tid, hadde ikke familien tatt ned støttebeina på vogna kvelden før. Enhver bevegelse inne i vogna hadde derfor fått campingvogna til å gynge.

- Hadde vi ikke vært dopet, hadde vi garantert våknet av at noen romsterte inne i vogna. Det er skikkelig ekkelt å tenke på å noen har vært her uten at vi merket det.

Familien er likevel glad det bare gikk ut over materielle verdier.

- I verste fall hadde vi ikke våknet av gassen. Vi har også tenkt mye på at de kriminelle kunne ha tatt med seg jentene uten at vi merket det, sier Omland Grimstad.

Kjent problemstilling for politiet

Familien tok straks kontakt med de lokale politiet som kunne fortelle at dette dessverre var et utbredt problem.

- Politiet fortalte at landeveisrøvere ofte bruker barn som gjerningsmenn for å skape minst mulig bevegelse i vognene.

På spørsmål om familien skulle ta blodprøver for å prøve å spore gassen, fikk de beskjed om at det ikke var noe poeng.

RANSFELLE: Da familien ikke fikk fikset døren, tok datteren Kine (14) saken i egne hender. - Ingen skulle få komme inn denne døra! Foto: Privat
RANSFELLE: Da familien ikke fikk fikset døren, tok datteren Kine (14) saken i egne hender. - Ingen skulle få komme inn denne døra! Foto: Privat Vis mer

- Politiet hadde testet andre familier uten å finne spor av dop i blodet. De mistenker at gassen som blir brukt er av typen som ikke vises i blodet.

Fikk ikke fikset døra, da tok Kine (14) saken i egne hender

Familien dro så til en hobbyforhandler i Nice for å fikse låsen i døra. Han kunne fortelle at han hadde tatt imot tre andre kunder samme dag som også hadde fått bilen brutt opp.

- Det er tydelig at det har vært et raid, og vi uheldigvis var ett av målene.

Familien fikk ikke fikset døren, men er nå på vei til Paris.

- Egentlig var det fristende å dra rett hjem. Men vi har lovet ungene å dra til Euro-Disney, og jeg tror vi alle har godt av en opptur nå, avslutter Omland Grimstad.