Da faren ble begravd under en snøskuter dro sønnen (9) alene ut i ødemarka for å finne hjelp

Den amerikanske gutten reddet trolig farens liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det så svært skummelt ut for John Taylor Bierdneau da han havnet under snøskuteren sin i en skuterulykke ved Lake Tahoe i California søndag.

Hadde det ikke vært for hans 9 år gamle sønn Bode Bierdneaus mot, er det ikke sikkert redningsmannskapene ville funnet fram til ham mens han ennå var i live. 

De to var langt ute i ødemarka, uten mobildekning og GPS da ulykken skjedde.  JT Bierdneau lå skadd under skuteren og snø, og klarte ikke å komme løs. 

- Jeg hoppet av snøskuteren min og forsøkte å få ham ut. Jeg gravde så raskt jeg kunne og mistet helt følelsen i fingrene, forteller han til ABC7 News

Dro for å finne hjelp Ute i snøen med en hardt skadd far, og uten mat og drikke hadde 9-åringen ikke noe annet valg enn å forlate faren for å forsøke å finne hjelp.

Han satte av gåre gjennom snøen alene og uten kart.

- Jeg var temmelig nervøs og det var ganske mye press. Jeg visste ikke hvor jeg skulle gå. Det var ganske tøft, innrømmer den unge helten.

Til slutt traff han en gruppe med mennesker som fikk tilkalt hjelp over radio. Et helikopter kom til stedet og fikk hentet faren ut og brakt ham til sykehus.

- Jeg håpet virkelig at det skulle gå bra med ham, sier Bode Bierdneaus, og det ser det også ut til at det gjør, etter at legene har operert et stygt beinbrudd.

- Reddet faren sin 9-åringens mor sier hun forsøker å  styre tankene vekk fra alt som kunne gå galt, men hun er overbevist om at sønnen reddet farens liv.

- Han klarte å holde seg så rolig. Han er virkelig en helt. Han reddet farens liv, sier hun til TV-kanalen.

Lake Tahoe ligger på 1897 meters høyde på grensen mellom California og Nevada, og er klassifisert som en alpin innsjø, ifølge Wikipedia.