ETTERTRAKTET: Hugh Grosvenor omtales som Storbritannias mest ettertraktede ungkar. Foto: Rex Features / NTB scanpix
ETTERTRAKTET: Hugh Grosvenor omtales som Storbritannias mest ettertraktede ungkar. Foto: Rex Features / NTB scanpixVis mer

Da faren døde tirsdag arvet Hugh (25) «halve London». Nå omtales han som «Storbritannias mest ettertraktede ungkar»

Da faren døde fikk Hugh Grosvenor både tittel og en enorm formue.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag døde den sjette hertugen av Westminster, Gerald Cavendish Grosvenor, 64 år gammel. Han etterlot seg store pengesummer og landområder, som tilfaller hans 25 år gamle sønn Hugh Richard Louis Grosvenor.

Den britiske avisen The Telegraph skriver at farens dødsfall har gjort Hugh til «Storbritannias mest ettertraktede ungkar» over natten.

Tredje rikeste briten

Han arver mesteparten av farens formue, som er anslått til å være 8,3 milliarder pund. Det gjør ham til den tredje rikeste briten og den 68.rikeste i verden.

En helt sentral del av familieformuen er en eiendomsprotefølje som omfatter 300 dekar i to av Londons dyreste nabolag, Mayfair og Belgravia. I tillegg arver han tusenvis av mål med land i Skottland og Spania.

Og akkurat den samlede størrelsen på eiendomsporteføljen har tidligere fått flere kommentatorer til å spøke med at Hugh ved sin fars død vil «eie halve London».

Men hvem er han egentlig?

Dyr 21-årsfeiring

Hugh er nummer tre i en søskenflokk på fire, der han er den eneste gutten.

Fram til nå har han levd et relativt skjermet liv og har ikke tiltrukket seg allverdens medieoppmerksomhet.

Med to små unntak: 21-årsdagen hans og da han ble valgt som en av prins Georges, nummer tre i arvefølgen til den britiske trone, gudfedre.

Når det gjelder bursdagsfesten ble den holdt i Eaton Hall, og skal ifølge The Guardian ha kostet fem millioner pund.

800 gjester, deriblant prins Harry, var invitert. Grosvenor-familien har lange og tette bånd til den britiske kongefamilien.

Komikeren Michael McIntyre og hiphop-duoen Rizzle Kicks var del av underholdningen. Gjester som ville gi en gave til jubilanten ble bedt om å bidra til Hughs stadig voksende vinsamling.

- Festen var helt utrolig. En bursdag og en fest jeg aldri vil glemme. Det er begynnelse på en ny æra i mitt liv og jeg ser fram mot utfordringene som ligger foran meg, sa Hugh til Chester Cronicle etter festen.

Gikk på vanlig skole

I oppveksten ble han, sammen med sine tre søstre, sendt på helt vanlige offentlige skoler, i motsetning til det som er langt vanligere for barn i hans sosiale lag. De blir oftest sendt på kostskoler.

Han studerte ved Newcastle University og Oxford University før han begynte å jobbe med eiendommer for farens Grosvenor Group.

I senere tid har han jobbet for et resirkuleringsfirma som samler kaffegrut og konverterer det til biodrivstoffpellets.

Historien kunne likevel vært ganske annerledes for Hugh Grosvenor. Han er tross alt ikke den avdøde hertugens eldste barn. Men på grunn av britenes noe gammeldagse lover, er det han som gutt som arver farens tittel og eiendommer.

- Kan ikke sutte på sølvskjeen

I 2013 lå det et lovforslag på bordet for å endre lovene, sånn at menn og kvinner var likestilte når det kom til arv. Loven, kjent som «Downton Abbey law», ble aldri vedtatt, og dermed arver Hugh både sin fars formue og tittel.

Han søstre Tamara (36), Edina (34) og Viola (23) vil uansett få drahjelp av betydelige midler fra forskjellige fond.

I 1993, da Hugh var kun to år, omtalte hans nå avdøde far ham på følgende måte:

- Han er født med den lengste sølvskjeen noen kan ha, men han kan ikke gå gjennom livet og sutte på den. Han må gi tilbake det han har blitt gitt.