BLE GLEMT: Raymond Pryer (3) ble glemt igjen i barnehagebussen ute på denne parkeringsplassen, og døde til slutt av varmen som oppsto i kjøretøyet. Foto: Google Streetview
BLE GLEMT: Raymond Pryer (3) ble glemt igjen i barnehagebussen ute på denne parkeringsplassen, og døde til slutt av varmen som oppsto i kjøretøyet. Foto: Google StreetviewVis mer

Gutt døde i varm bil i barnehagen

Da faren kom for å plukke opp Raymond (3) i barnehagen, var han død

Gutt døde etter å ha blitt glemt i varm bil.

Da faren til Raymond Pryer (3) kom for å hente sønnen sin i barnehagen i Texas torsdag 19. juli, fant han ham livløs og gjenglemt i en varm barnehagebuss, melder ABC News.

Reiste med 28 barn

Ifølge nyhetskanalen skal 28 barn ha vært ute på tur med barnehagebussen den dagen, og bussen skal ha vært på plass i barnehagen igjen klokka halv tre på formiddagen.

På dette tidspunktet skal også en ansatt i barnehagen hatt oversikt over Raymond Pryer, opplyser barnehagen.

Da faren kom for å plukke opp sønnen sin fire timer senere, ble han funnet livløs i den varme bussen.

- Da faren og eieren av barnehagen skulle lete etter sønnen tok det ikke lang tid før de kom ut av bussen, og begge to gråt. Sønnen lå bare helt slapt i armene hans, og da forsto jeg at han var død. Det var en trist dag, sier Kenneth Brooks, et øyevitne, til ABC.

Starter etterforskning

Politiet setter nå i gang med en etterforskning av hendelsen, men foreløpig er ingen siktet i saken. Både sjåføren og barnehageassistenten ble holdt igjen for avhør etter hendelsen.

Politiet bekrefter også at det ser ut til at Raymond Pryer var etterlatt i den varme bussen i fire timer før han ble funnet, og at temperaturen lå opp mot 47 grader.

Artikkelen fortsetter under videoen.

DØDSFELLE: I illustrasjonsvideoen «One Decision» fra 2013 ser man et eksempel på hva som kan skje om en mor etterlater barnet sitt i bilen en varm sommerdag. Video: RedCastle Productions Vis mer Vis mer

Barnehagen i Texas i USA har tidligere blitt rapportert inn for å ha manglende sikkerhetstiltak i bussene sine, ifølge ABC News. Barnehagen har ikke ønsket å kommentere hendelsen.

Det trenger ikke være stekende sol og varmegrader før et kjøretøy med lukkede vinduer oppnår en dødelig temperatur. Også et kjøretøy plassert i skyggen kan bli livsfarlig.

Politibetjent Alan Rosen var til stede etter at Raymond ble funnet død i bussen.

- Det ser ut til at dette er en grov form for neglisjering. Det er rett og slett tragisk, sier han til avisa.

Han legger også til at hele hendelsen lett kunne vært unngått, og at politiet vil gjøre det de kan for å finne svar på hva som egentlig skjedde.

- Jeg kan ikke forestille meg hvordan det er være å være en far som mister sønnen sin på denne måten. Familien er i våre tanker, sier Rosen.

Nå henger det et skilt på døra som forteller at barnehagen holder stengt inntil videre. En jury i USA vil avgjøre om barnehagen skal anmeldes eller ikke.