Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Da faren så etter bilen 13-åringen var i, hadde den allerede rast ned fjellveggen

Bestefaren ofret livet for å redde barnebarnet.

OVERLEVDE: Austyn (13) overlevde da bilen han satt i raste nesten 50 meter ned et stup. Foto: Privat
OVERLEVDE: Austyn (13) overlevde da bilen han satt i raste nesten 50 meter ned et stup. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På det som skulle bli Jerry Greenoughs siste kjøretur, reddet han livet til barnebarnet Austyn på 13 år.

- Faren min var en uselvisk mann. Jeg bryter sammen når jeg tenker på hva han ga for å redde sønnen min, sier Austyns mor, Amanda Kerley, til Dagbladet.

KLARTE SEG IKKE: Bestefar Jerry Greenough døde i bilulykken, men klarte å redde barnebarnet Austyn. Her med han og broren Tyler. Foto: Privat
KLARTE SEG IKKE: Bestefar Jerry Greenough døde i bilulykken, men klarte å redde barnebarnet Austyn. Her med han og broren Tyler. Foto: Privat Vis mer

- Bilen var borte

Det hele startet som en årlig guttetur. For første gang skulle tvillingene Austyn og Tyler bli med morfaren Jerry og faren Tony på tur opp Red River i den amerikanske delstaten New Mexico. Jerry hadde kjørt turen over 40 ganger.

På dag to av turen kjørte Tony med Tyler i en Jeep, og bestefar Jerry med Austyn i bilen bak. Da et av dekkene på den bakerste bilen satte seg fast i en stein, kalte Austyn faren opp på radiosambandet for hjelp. Men han rakk ikke engang å svare før bilen skled av veien.

- Da så mannen min i sidespeilet, og bilen var borte, forteller tvillingenes mor, Amanda Kerley, til NBC News.

Austyn og bestefaren satt inne i Jeepen mens den stupte nedover fjellet, før begge ble kastet ut i fart.

- Steinen som traff bilen kom ut fra under dekket, det førte til at bilen tippet. Da hadde faren min forsøkte å akselerere for å dra hjulet tilbake opp mot veien, men det gikk ikke, så bilen begynte å rulle.

ÅRLIG TUR: Guttene fikk for første gang bli med faren og bestefaren på tur opp Red River i New Mexico. Foto: Privat
ÅRLIG TUR: Guttene fikk for første gang bli med faren og bestefaren på tur opp Red River i New Mexico. Foto: Privat Vis mer

Brukte ikke setebelte

Jerry, som var 63 år gammel, døde i ulykken. Mens de raste ned stupet, holdt han barnebarnet fast, og passet på at gutten ikke ble truffet, ved å bruke sin egen kropp som skjold mot 13-åringen.

Sheriffkontoret i New Mexico sa i en uttalelse at Jeepen veltet rundt og rundt flere ganger, før den landet omtrent 50 meter ned, nedenfor en bratt bakke.

Etter det sheriffkontoret har funnet ut, hadde trolig ingen av dem setebelte på seg da ulykken skjedde.

Austyn ble brakt til et sykehus i New Mexico med luftambulanse. Austyns mor forteller at da han ankom sykehuset hadde han mistet 40 prosent av blodet i kroppen. Han skal også ha fått respirasjonssvikt to ganger.

- Tøft at pappaen min ikke kommer tilbake

Kerley forteller NBC News at han også ble behandlet blant annet for indre blødninger, en punktert lunge og brukne ribbein.

Hun forteller til Dagbladet at sønnen har blitt bedre.

- Austyn har det veldig bra nå. Han er hjemme i Oklahoma, sier hun.

Kerley forteller om noen vanskelige uker etter ulykken, og at hun merker savnet etter faren godt.

- Det er en tøff historie å fortelle. Jeg bryter sammen når jeg vet hva faren min ga for å redde sønnen min. Det er tøft at pappaen min ikke kommer tilbake. Det å tenke på hva han gikk gjennom for å hjelpe Austyn. Å tenke på hva han må ha tenkt hele veien ned, selv om han holdt seg rolig. Faren min var en uselvisk mann, og var elsket av alle som kjente ham, forteller Kerley.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!