FORSINKELSE: Da flyet ikke fikk kjøre inn til gaten, ble passasjerene opplyst om at de ventet på en alligator som krysset rullebanen foran dem. Foto: Anthony Velardi
FORSINKELSE: Da flyet ikke fikk kjøre inn til gaten, ble passasjerene opplyst om at de ventet på en alligator som krysset rullebanen foran dem. Foto: Anthony VelardiVis mer

Alligator på rullebanen

Da flypassasjerene fikk beskjed om å se ut vinduet, trodde de ikke sine egne øyne

En uventet gjest førte til forsinkelser på flyplassen i Orlando.

En alligator sørget for å forsinke flytrafikken på flyplassen i Orlando mandag 11. juni 2018.

Anthony Verladi satt om bord i passasjerflyet til Spirit Airlines, som akkurat hadde ankommet Orlando etter en flytur fra Washington D.C.

Alligator på rullebanen

Da flyet landet på rullebanen ble de imidlertid stående i noen minutter, i stedet for å kjøre mot gaten som normalt. Etter en liten stund kom det en melding fra piloten over høyttalerne i kabinen.

- Piloten sa at vi antakelig ikke kom til å tro det, men at vi ble noen minutter forsinket fordi han måtte vente på en alligator som krysset rullebanen foran oss, sier Anthony til Dagbladet.

Passasjerene ble oppfordret til å se ut vinduet. Det var da Anthony fikk filmet det korte klippet av alligatoren som vandret over rullebanen, på vei mot vannet på den andre siden.

Etter at alligatoren hadde krysset rullebanen, forsvant den ned i vannet. Anthony forteller at det kom en egen bil med personell som sørget for at alligatoren ikke skulle bevege seg ut på rullebanen igjen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

SKIKKELIG OVERASKELSE.: Dyrepasser Billy Collett, inviterte kjæresten til å være med å mate en krokodille. Hun klatrer inn i innhegningen uten å ane hva som venter henne. Video: Australian Reptile Park via Storyful Vis mer

- Velkommen til Florida

For Anthony, som er oppvokst i Florida, er ikke alligatorer noe nytt. Han er likevel ikke vant til å se reptilene inne på flyplasser.

- Jeg ble ikke så overrasket over alligatoren i seg selv. Jeg ble mer overrasket over hvor den befant seg, men det var flere av passasjerene som reagerte mer enn meg. Det er liksom slik vi ønsker velkommen til Florida, sier Anthony til Dagbladet, før han legger til:

- Vi hadde nok alle litt problemer med å tro på det vi så da vi tittet ut av vinduet.

En talsperson for flyplassen sier til Independent at slike hendelser er svært sjeldne, til tross for at en stor del av flyplassområdet er dekket av vann. Hun sa også at alligatoren ikke fikk konsekvenser for flere fly eller operasjoner ved flyplassen.