Barnevernskonflikt:

Da foreldrene vant tilbake barna i retten, trodde de kampen var over. Den hadde bare så vidt begynt

Barneverntjenesten hevdet barna var blitt for «norske» til å bo med sine foreldre.

BEKYMRING: Det tamilske foreldreparet hevder at de har fått nærmere 200 sider med bekymringsmeldinger fra barnevernstjenesten i Laksevåg og nettverket rundt. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
BEKYMRING: Det tamilske foreldreparet hevder at de har fått nærmere 200 sider med bekymringsmeldinger fra barnevernstjenesten i Laksevåg og nettverket rundt. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden den tamilske familien fikk tilbake omsorgsretten for to av sine tre barn i 2014, har de følt seg motarbeidet av barnevernstjenesten i Laksevåg og tidligere fosterforeldre.

I 2011 tok barnevernet ut de tre barna i den tamilske familien etter en bekymringsmelding om kulturelt betinget oppdragervold. Foreldrene innrømmet forholdet og fikk veiledning hos familievernkontoret i Bergen. I 2014 gikk de til Bergen tingrett for å få tilbake omsorgen over barna. Retten vurderte det som forsvarlig og det ble igangsatt en tilbakeføringsprosess. Men kampen de trodde var over, hadde bare så vidt begynt.

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer