Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Da French brukte spraymedisin på cella trodde medfangene at han ville angripe dem

Så ble vaktene tilkalt - og de fant det mystiske passet på cella.

STRAFFES: Joshua French straffes av fengselsledelsen etter at det ble funnet et pass og et «større» pengebeløp på cella hans. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
STRAFFES: Joshua French straffes av fengselsledelsen etter at det ble funnet et pass og et «større» pengebeløp på cella hans. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KINSHASA (Dagbladet): Slik er handlingsforløpet som Frenchs kongolesiske forsvarer skisserer for Dagbladet.

- Det stemmer at de fant et pass på cella. French har vært veldig syk. Det hele startet med at han brukte spraymedisin på cella, sier advokat Marie André Mwila til Dagbladet.

Slik Dagbladet meldte i formiddag har Joshua French blitt straffet av fengselsledelsen etter at det ble funnet et pass og et «større» pengebeløp på cella hans.

- Det var natt til fredag, ved 02-tida, at French brukte spraymedisin han hadde fått. Medfanger ble livredde og trodde han sprayet for å slå dem ut, sier Mwila på sitt kontor i et nedlagt medisinaldepot i Kinshasa.

Ransaket cella - Vaktene kom og tok French, og spraymedisinen ble beslaglagt. Den var helt uskyldig - det var vitaminer eller noe slikt, samme type flaske som du bruker til myggmiddel. French ble svært medtatt og dårlig av dette. Dagen etter ransaket de hele cella, og da fant de et pass og og penger på cella, sier advokaten.

Han ble selv ikke tilkalt til fengselet da det påståtte funnet ble gjort.

- Jeg har ikke sett passet, og vet ikke hva det er for noe, det ble sendt til fengselsledelsen og jeg avventer et møte i fengselet for å finne ut av dette, sier Mwila til Dagbladet.

Veldig syk Mwila sier Frenchs helse har vært svært varierende den siste tida, og at han nå har hatt noen svært krevende dager. Siste gang Mwila besøkte French var på lørdag, sier han.

- Han får legetilsyn to ganger i uka, men han er veldig syk, sier Mwila til Dagbladet.

Dom i saken mot French faller i morgen.

Han står tiltalt for å ha drept bestekompisen Tjostolv Moland - etter at politiet først konkluderte med at ingenting kriminelt hadde funnet sted da Moland ble funnet død i fjor høst.

FÅR LEGETILSYN: Marie Andre Mwila, Joshua Frenchs kongolesiske forsvarer, sier at nordmannen er veldig syk. Foto: Torgeir Krokfjord / Dagbladet
FÅR LEGETILSYN: Marie Andre Mwila, Joshua Frenchs kongolesiske forsvarer, sier at nordmannen er veldig syk. Foto: Torgeir Krokfjord / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart