Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Laget svømmebasseng av hjullasterskuff

Da gradestokken viste 30 grader, orket ikke de flyplassansatte mer

- Jeg synes det er utrolig flott.

SVØMMEBASSENG: Personalet improviserte fram en løsning da det ble for varmt å jobbe, og laget seg et svømmebasseng ut av en hjullasterskuff. Foto: Harstad/ Narvik Lufthavn Evenes, Facebook
SVØMMEBASSENG: Personalet improviserte fram en løsning da det ble for varmt å jobbe, og laget seg et svømmebasseng ut av en hjullasterskuff. Foto: Harstad/ Narvik Lufthavn Evenes, Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke til å legge skjul på at det har vært i overkant varmt i Norge den siste tiden, og selv ikke Ofoten i Nord-Norge har sluppet unna gradestokker som bikker over 30-tallet.

Da det ble i overkant varmt for personalet på flyplassen Evenes Lufthavn, fant de sin egen løsning.

Hjemmelaget svømmebasseng

De fant fram til et kjøretøy, fylte skuffen med vann, og lagde sitt eget lille svømmebasseng.

- De har sittet der i varmen og spekulert og drodlet på hva de kunne gjøre for å kjøle seg ned. Vi har ikke akkurat noe basseng der borte, men personalet er ikke rådløse, og fant seg tydeligvis en løsning, sier lufthavnsjef Anne Britt Bekken, til avisa Fremover.

Hun er positiv til påfunnet, og flyplassen har selv delt bildet av de badeglade ansatte på sin Facebook-side.

- Jeg synes det er utrolig flott at de kommer på slike ting. Det må være rom for å gjøre slike sprell iblant. Det skaper et bedre arbeidsmiljø, og det er jo bedre at de får kjølt seg ned enn at de går rundt og koker, sier Bekken.S

Artikkelen fortsetter under videoen.

- FØLER MEG NESTEN FULL: Sola steker i hovedstaden, og varmerekorder settes. Dagbladet besøkte en byggeplass og sjekket hvor varme bygningsarbeiderne var under klærne. Video/reporter: Malene Storrusten. Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Tropesommeren er over

Det kan likevel se ut som om hjemmelagde svømmebasseng ikke blir nødvendig i de neste ukene, i alle fall ikke for Vestlandet og Sørlandet. Nå skal nemlig tropesommeren være over, og Meteorologisk institutt har sendt ut farevasel for Vestlandet sør for Stad.

Det at vi får mye regn trenger ikke nødvendigvis å være positivt. Tidligere i juli gikk meteorolog Kristen Gislefoss ut for å advare mot konsekvensene av kraftig nedbør på kort tid.

- Det verste vi kan få med tanke på den tørre jorda er kraftig nedbør på kort tid, for eksempel 50 millimeter på halvannen time. Det vil bare fordampe, sa han til Dagbladet.

27. juli var det stekende sol i nesten hele landet, og Stavanger fikk blant annet sin nye varmerekord klokka to på formiddagen, da det ble målt hele 32,6 grader på Våland. Også fylkesrekorden i Hordaland ble slått denne dagen, med 34,4 grader.