Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Da Hadia Tajik ble kalt «en muslimsk terrorist som skader Norge», fikk Sylvi Listhaug nok

Svarte følger på Facebook-siden som skrev nestlederen var muslimsk terrorist.

<b>SVARTE: </b>Her er Sylvi Listhaug på landsmøtet til Fremskrittspartiet på Gardermoen
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SVARTE: Her er Sylvi Listhaug på landsmøtet til Fremskrittspartiet på Gardermoen Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sylvi Listhaug har 120 000 følgere på Facebook, og har en aktiv følgerskare.

Tidligere har hun fått kritikk for å være for grei med en tidligere NDL-leder, og det debatteres stadig hvor mye politikere bør moderer og bidra på egen Facebook-vegg.

I går tvitret presserådgiver Espen Teigen en utveksling fra Facebook-veggen til Listhaug mellom henne og en person som blant annet omtalte Hadia Tajik som muslimsk terrorist som var skadelig for Norge.

Da svarte Listhaug: «Hei, jeg synes ikke Hadja Tajik skal omtales på denne måten! Hun er en flink politiker som fortjener respekt. Hun er født og oppvokst i Norge og er et godt eksempel på hvor mye man kan oppnå i det norske samfunnet om man integrerer seg godt.»

Innlegget kom i en tråd under et nytt profilbilde Listhaug hadde lagt ut.

- Viktig for oss

Presserådgiver Espen Teigen sier Listhaug hele tiden forsøker å svare folk på Facebook.

- Vi har gjentatte ganger tatt avstand fra denne typen grumsete holdninger og kommentarer. Det er viktig for oss.

- Hvor mye svarer hun selv?

- Mye. Dette var noe hun skrev selv. Det jeg svarer på er mer politiske saker hvor jeg kjenner godt politikken og kan gi dem et vel så godt svar. I all hovedsak er det hun selv som svarer.

- Dere har tidligere fått kritikk for å koseprate med tidligere talsmann for NDL, og flere etterlyser mer moderering av kommentarfeltene. Er dette en del av en ny strategi?

- Det var en feil fra vår side, og jeg beklaget for den. Det har alltid vært viktig for oss å moderere og svare opp så godt vi kan. Det er ikke en ny strategi, men det er klart at vi legger mye arbeid i dette. Jevnt over er folk høflige og bare lurer på noe. De fortjener et svar, og vi ønsker å ta dem på alvor.

- Et annet land

På spørsmål fra Dagbladet om Tajik har en kommentar til saken, svarer hun følgende:

- I likhet med Sylvi Listhaug kommer jeg jo fra et annet land, Vestlandet, men føler jeg til tross for det har blitt godt integrert her på Østlandet. Ofte har jeg fått høre at jeg må dra tilbake der jeg kommer fra, og nå har jeg tatt en frivillig retur til Vestlandet, sier hun.

Hun legger til at hun etter 8 år som stortingsrepresentant for Oslo Ap nå stiller som listetopp for Rogaland Ap.

Hele Norges coronakart