Da Hambro gikk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Under en middag med Stortingets næringskomité sammenliknet Forskningsrådets direktør, Christian Hambro, helseminister Dagfinn Høybråten med ayatolla Khomeini, skriver VG. Bakgrunnen var Høybråtens syn på bioteknologi og abort. Ei uke etter at middagen fant sted, gikk Hambro av som direktør, men både han selv og regjeringsmedlemmer bedyrer at det ikke er noen sammenheng. Men Høybråten, som ikke var til stede under middagen, fikk så visst ikke leve i uvitenhet om hva Hambro hadde sagt. En representant fra Høyre rapporterte det nemlig til sin sjef, parlamentarisk leder Oddvard Nilsen, som på sin side ba om en rapport. Dermed ble det beklagelser og blomster mellom direktør og statsråd.

En slik middag er selvsagt ikke noe lukket møte, så det er naturlig at Høybråten fikk vite hva Hambro hadde sagt. Men når en parlamentarisk leder blir involvert med offisielt notat, syns vi det virker noe oppblåst. I barnehagen har man jo ei regle for dette. I voksensamfunnet heter det rapporteringskultur. Men regjeringen ble jo av med en Ap-mann i en strategisk viktig stilling.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer