Da han sa han ville kutte sin egen lønn med 90 prosent, brøt de ansatte ut i spontan applaus

Tjente åtte millioner i året - kandidat til årets sjef.

ÅRETS SJEF?: Dan Price, administrerende direktør i Gravity Payments, har bestemt seg for å kutte sin egen lønn med 90 prosent for å finansiere en lønnsøkning for sine ansatte. Foto: Gravity Payments
ÅRETS SJEF?: Dan Price, administrerende direktør i Gravity Payments, har bestemt seg for å kutte sin egen lønn med 90 prosent for å finansiere en lønnsøkning for sine ansatte. Foto: Gravity Payments Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ikke alle bedriftsledere er som 30 år gamle Dan Price, administrerende direktør i selskapet Gravity Payments.

Han fikk i alle fall en stor stjerne i boka etter at han kunngjorde for alle sine ansatte at han ville kutte sin egen lønn med 90 prosent for at arbeiderne i selskapet skulle få en lønnsøkning.

Mandag samlet han hele arbeidsstyrken og fortalte dem at alle som har en mindre årslønn enn 560 000 kroner vil få en årlig lønnsøkning på 40 000 kroner i året. Alternativt vil de umiddelbart tjene 400 000 i året for deretter å få en årlig økning.

Dette avhengig av hva som gir størst økning. Det skriver New York Times.

Ikke overraskende brøt de frammøtte ut i spontan applaus.

Lønnskutt Målet for Price er at alle de ansatte skal ha en årslønn på 560 000 i året da en ny undersøkelse fra Princeton i USA viser at dette er det øvre taket for hva som gjør et menneske lykkeligere. Tjener man mindre enn dette, vil større økonomiske muskler ha en stor innvirkning på livskvaliteten.

Selv tar han et lønnskutt fra svimlende åtte millioner kroner i året ned til 560 000 for å finansiere lønnsøkningene. Han sier at det er en risiko, men at det er en risiko han er villig til å ta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer