ÅRETS SJEF?: Dan Price, administrerende direktør i Gravity Payments, har bestemt seg for å kutte sin egen lønn med 90 prosent for å finansiere en lønnsøkning for sine ansatte. Foto: Gravity Payments
ÅRETS SJEF?: Dan Price, administrerende direktør i Gravity Payments, har bestemt seg for å kutte sin egen lønn med 90 prosent for å finansiere en lønnsøkning for sine ansatte. Foto: Gravity PaymentsVis mer

Da han sa han ville kutte sin egen lønn med 90 prosent, brøt de ansatte ut i spontan applaus

Tjente åtte millioner i året - kandidat til årets sjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ikke alle bedriftsledere er som 30 år gamle Dan Price, administrerende direktør i selskapet Gravity Payments.

Han fikk i alle fall en stor stjerne i boka etter at han kunngjorde for alle sine ansatte at han ville kutte sin egen lønn med 90 prosent for at arbeiderne i selskapet skulle få en lønnsøkning.

Mandag samlet han hele arbeidsstyrken og fortalte dem at alle som har en mindre årslønn enn 560 000 kroner vil få en årlig lønnsøkning på 40 000 kroner i året. Alternativt vil de umiddelbart tjene 400 000 i året for deretter å få en årlig økning.

Dette avhengig av hva som gir størst økning. Det skriver New York Times.

Ikke overraskende brøt de frammøtte ut i spontan applaus.

Lønnskutt Målet for Price er at alle de ansatte skal ha en årslønn på 560 000 i året da en ny undersøkelse fra Princeton i USA viser at dette er det øvre taket for hva som gjør et menneske lykkeligere. Tjener man mindre enn dette, vil større økonomiske muskler ha en stor innvirkning på livskvaliteten.

Selv tar han et lønnskutt fra svimlende åtte millioner kroner i året ned til 560 000 for å finansiere lønnsøkningene. Han sier at det er en risiko, men at det er en risiko han er villig til å ta.

- Lønna mi er markedsbasert på hva det vil koste å erstatte meg, og på grunn av dette har ledere en avsindig høy lønn. Jeg tjener utrolig mye, sier Price ifølge Independent.

- Må tilpasse meg Han forteller også at han fikk opp øynene for problemene mange av hans ansatte opplever da han snakket med venner som tjener 320 000 i året. Hvordan de sleit med å betale husleia når denne plutselig gjorde et hopp.

- Jeg har ikke tenkt så mye på hvordan jeg skal tilpasse meg en lavere lønn. Jeg må kanskje nedskalere pengebruken noe, men det er ikke mer enn det jeg er villig til å gjøre. Jeg er singel, og jeg har en hund. Jeg tror at det ofte er sånn at jo mer man har, jo mer komplisert blir livet ditt, sier han til ABC.

Det er ikke til å stikke under stol at kunngjøringen også var et publisitetsstunt, men det er likevel en nyhet som har fått stor oppmerksomhet i et land hvor toppsjefer tjener så mye som 300 ganger mer enn den gjennomsnittlige ansatte.