FORNØYD: Skirmantas Strimaitis var meget positiv til å ha et fly helt for seg selv, han gikk rundt og smilte hele dagen. Foto: Skirmantas Strimaitis
FORNØYD: Skirmantas Strimaitis var meget positiv til å ha et fly helt for seg selv, han gikk rundt og smilte hele dagen. Foto: Skirmantas Strimaitis Vis mer

Da han skulle sjekke inn, mistenkte flyplassasjeren at noe rart skulle skje

Passasjeren fikk sjokk da han gikk om bord i flyet, han var den eneste som hadde kjøpt flybillett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Skirmantas Strimaitis hadde kjøpt en enveisbillett fra Litauen til Nord-Italia.

Det viste seg at han var den eneste passasjeren om bord i flyet.

Plass til 189 passasjerer

Den litauiske passasjeren ble sjokkert da han innså at han var den eneste passasjeren om bord.

Strimaitis hadde kjøpt en flybillett fra den litauske hovedstaden Vilnius til den nord-italienske byen Bergamo for å stå på ski 16. mars i år. Dette er en flytur som tar rundt to timer.

De eneste andre som var om bord i flyet var to piloter og 5 besetningsmedlemmer. Flyet var et Boeing 737-800 fly med plass til 189 passasjerer.

Strimaitis mistenkte at noe var galt da han skulle sjekke inn på Vilnius internasjonale lufthavn i Litauen, og ble fortalt at besetningen ventet på han.

Han var ikke sent ute til innsjekkingen, så han spurte hvorfor de ventet på han. Da ble han fortalt at han var den eneste passasjeren som skulle være med til Bergamo.

«Mr. Passenger»

Han beskriver turen som eneste passasjer som unik og uvirkelig.

- Besetningen virket veldig forvirret først, kanskje det var en ny opplevelse for de også, sa han til CNN.

- Jeg fikk en egen personlig sikkerhetsdemonstrasjon før flyet tok av. Og så nøt jeg bare resten av turen, å ha stillhet på et fly var veldig uvant.

Strimaitis fortalte at piloten refererte til han som «Mr. Passenger», da han snakket over høyttaleranlegget etter at flyet hadde landet på Orio al Serio internasjonale lufthavn i Bergamo.

- Besetningen fortalte hvor fint det var å ha meg om bord. Jeg er ganske sikker på at det var en enkel jobb for dem.

Strimaitis fortalte AP at det var en opplevelse man bare får en gang i livet.

Ville forhindre tomt fly

Reiseselskapet Novaturas bekrefter til CNN at de hadde booket et fly fra Bergamo til Vilnius for en gruppe klienter den dagen, og for å forhindre at flyet kom tilbake til Bergamo tomt, så ble billige enveisbilletter lagt ut for salg.

Men Strimaitis var den eneste som kjøpte en billett.

Dette er ikke første gang passasjerer har fått et fly helt for dem selv.

Karon Grieve var den eneste passasjeren om bord på et fly fra Glasgow til Kreta i 2017. Den skotske forfatteren la ut et bilde av seg selv på Twitter, og skrev at hun følte seg som en VIP.

I 2018 fløy Beth VerSteeg fra New York til Washington, D.C. som eneste passasjer. Da hadde et ikke navngitt flyselskap booket henne til et fly som egentlig var ment for bare besetningsmedlemmer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer