HEVN: Kvinnen til venstre (33) er tiltalt for grov uaktsom vold, etter at hun skal ha tatt en grusom hevn over ektemannens elskerinne (24) til høyre på bildet. Foto: SWNS / NTB Scanpix
HEVN: Kvinnen til venstre (33) er tiltalt for grov uaktsom vold, etter at hun skal ha tatt en grusom hevn over ektemannens elskerinne (24) til høyre på bildet. Foto: SWNS / NTB ScanpixVis mer

Da han tok med elskerinna hjem, svartnet det for kona: - Jeg trodde hun skulle dø

Da ektemannen tok med elskerinna på hjemmebesøk kokte det over for 33-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da en britisk 33-åring fikk vite at ektemannen hadde vært utro med en yngre kvinne, skal hun ha tatt en grusom hevn mot mannens elskerinne, skriver The Independent.

Det var en oktoberkveld i 2015 at 33-åringen overraskende skal ha kommet hjem, og funnet ektemannen (36) og hans 24 år gamle elskerinne i sofaen.

Noen få dager tidligere hadde mannen innrømmet utroskap, og sagt at han ønsket å skille seg fra kona. Hun skal ha tatt nyheten med «overraskende fatning», og paret diskuterte hvordan pengene deres skulle fordeles og hvordan barna skulle ivaretas, før hun forlot huset for å bo hos en venninne en stund.

Dermed benyttet mannen anledningen til å invitere elskerinna på besøk.

Kokte over

Men denne kvelden hadde kona kommet tilbake, og blitt vitne til at det nye paret koste seg sammen i sofaen. Det synet ble for mye for 33-åringen, som gikk ut på kjøkkenet for å lage en kopp te, ifølge The Telegraph.

Mannen var på vei opp i andre etasje for å se at alt var bra med barna, da kona kom tilbake stua. Der, alene med mannens elskerinne, tok hun en brå beslutning.

- Hun nærmet seg med det N.N. (elskerinna) trodde var en kopp te. Det var det ikke. Det var kokende vann. Og hun kastet vannet over halsen og brystet hennes, sa aktor Jo Martin under rettssaken onsdag.

24-åringen skal ha hylt ut i smerte og løpt mot hjørnet av rommet, «der hun følte seg fanget», ifølge Martin.

- Var redd hun skulle dø

På dette tidspunktet kom mannen ned igjen, hvor han ble vitne til at kona helte kokende vann fra en kjele over hodet og brystet til 24-åringen, ifølge aktor.

- Jeg så et raseri i ansiktet hennes som viste at hun virkelig ønsket å skade N.N. (elskerinna). Hun helte kokende vann over hodet hennes. Jeg så dampen. N.N. hadde store smerter. Min første tanke var å få N.N. til sykehus så fort som mulig, for jeg var redd for at hun skulle dø, sier mannen i sentrum for den kokende affæren.

Elskerinna løp på dette tidspunktet mot døra, i et forsøk på å rømme. Men 33-åringen hadde allerede løpt ut av en annen utgang og styrtet mot 24-åringen, fortalte aktor.

- Hun jaget meg

Der skal hun ha tatt tak i håret på 24-åringen og fortsatt angrepet.

I etterkant av hendelsen måtte den 24 år gamle kvinnen bli behandlet for andre grads forbrenninger, og måtte opereres som følge av at en trommehinne hadde sprengt.

- Jeg var sjokkert. Hun jaget meg rundt i huset, og jeg visste godt at vi hadde gjort noe galt ved å ha en affære. Men nå når sjokket har lagt seg, så vet jeg at jeg ikke fortjente den behandlingen, sa 24-åringen i retten.

Den 33 år gamle kvinnen, som er tiltalt for grovt uaktsom legemsbeskadigelse mot ektemannens elskerinne, sier at hun ikke husker noe som helst fra kvelden.

Rettspsykiatere og aktor er enige i at 33-åringen hadde alvorlige problemer med å slå seg til ro med at ekteskapet holdt på å rakne, og at dette kan ha ført til «en akutt stressreaksjon». Kvinnen sier også selv at hun lider av angst og depresjon.