Da hun fikk høre hvem som har rømt fra fengselet, fikk hun sjokk. «Slu, sofistikert og ekstremt voldelig»

- Herregud, de har sluppet ut Hannibal Lecter!

HANNIBAL LECTER: Jonathan Tieu (20), Hossein Nayeri (37) og Bac Tien Duong (43) rømte fredag fra fengselet i Santa Ana i California. Nayeri beskrives av statsadvokaten som «slu, sofistikert og ekstremt voldelig». Foto: REUTERS/Orange County Sheriff's Department/Handout via Reuters/NTB Scanpix
HANNIBAL LECTER: Jonathan Tieu (20), Hossein Nayeri (37) og Bac Tien Duong (43) rømte fredag fra fengselet i Santa Ana i California. Nayeri beskrives av statsadvokaten som «slu, sofistikert og ekstremt voldelig». Foto: REUTERS/Orange County Sheriff's Department/Handout via Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige fredag rømte tre fanger fra fengselet i Santa Ana i California i en rømming som sammenliknes med den episke flukten i Frank Darabonts filmatiske mesterverk «Frihetens Regn».

Men der Tim Robbins karakter vekket sympatier, er det ikke nødvendigvis slik i dette tilfellet. Noe som godt illustreres av reaksjonen til statsadvokat Heather Brown da hun fikk høre hvem som hadde kommet seg ut i friheten. Det melder blant annet nyhetsbyrået Reuters.

- Herregud, de har sluppet ut Hannibal Lecter!, sier hun, og sikter med det til en langt mindre elskverdig karakter - den manipulative drapsmannen portrettert av Anthony Hopkins i «Nattsvermeren».

- Diabolsk Personen det her siktes til er Hossein Nayeri (37), en tidligere marinesoldat som i 2012 rømte fra USA til sitt fødeland Iran. Han satt bak lås og slå i påvente av en dom for en rekke alvorlige forhold.

Han er tiltalt for blant annet kidnapping, tortur og tyveri.

Brown sier til Orange County Register at Nayeri var med på å kidnappe en doplanger i 2012, brant ham med en skjærebrenner og tvang en annen mistenkt til å skjære av fornærmedes penis. Alt for å få ham til å fortelle hvor han hadde gjemt en større sum penger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer