Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Da hun kom tilbake til den glovarme bilen etter ti timer, var det for seint for babyen

Den 23 år gamle kvinnen er nå fengslet.

FENGSLET: Den 23 år gamle kvinnen fra California er fengslet etter at sønnen hennes døde i den overopphetede bilen. Foto: Mendocino County Sheriff-kontor
FENGSLET: Den 23 år gamle kvinnen fra California er fengslet etter at sønnen hennes døde i den overopphetede bilen. Foto: Mendocino County Sheriff-kontor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 23 år gammel kvinne fra delstaten California ble i forrige uke arrestert etter at hun forlot sin 18 måneder gamle sønn i bilen i ti timer.

Hun skal ha parkert utenfor hjemmet til en venn klokka tre natt til onsdag, og latt sønnen sitte i bilen. Da hun kom ut igjen neste formiddag, hadde temperaturen steget betraktelig, og den lille gutten var død.

NBC skriver at politiet ble tilkalt sykehuset etter at 23-åringen ble kjørt dit av en venn. Først trodde de at det dreide seg om en ulykke, men sheriff-kontoret i Mendocino County har nå en teori om at kvinnen med viten og vilje har påført barnet skade.

Fengslet

Ifølge USAs folkehelsemyndighet, Centers for Disease Control and Prevention, skal man aldri etterlate barn alene i bilen - uavhengig av været, eller om man setter vinduet på gløtt.

Ifølge Expressen råder de også foreldre til å ha et kosedyr eller annet i bilen som man setter i barnesetet når barnet ikke er der, og som man har i framsetet ved siden av seg når barnet er med. Dette som en ren påminnelse om at barnet er med.

ADVARSEL: I illustrasjonsvideoen «One Decision» er man et eksempel på hva som kan skje om en mor etterlater barnet sitt i bilen en varm sommerdag. Video: RedCastle Productions Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

23-åringen er nå fengslet uten mulighet for kausjon.

Sørlandssenteret

Også her til lands har temperaturen skutt i været de siste dagene, og i går måtte politiet trå til på parkeringsplassen ved Sørlandssenteret utenfor Kristiansand.

En kvinne hadde kontaktet dem etter at hun hadde lagt merke til et barn som gråt i den varme bilen, og politiet så seg nødt til å ta seg inn i kjøretøyet da de ikke umiddelbart fikk kontakt med moren.

De advarer samtidig om at temperaturen i bilen kan stige veldig raskt i slikt vær, og legger til at barnet ikke hadde behov for ytterligere tilsyn av helsepersonell.

- Jeg var inne i 15-20 minutter. De sa de hadde ropt meg opp på callinganlegget, men jeg hørte ingenting. Da jeg kom ut til bilen hadde de knust ruta, sier moren til Fædrelandsvennen.

OM SOMMEREN ER BILEN LIK EN OVN: Ved å putte en ustekt pizza i bilen i 30 minutter vil den frivillige organisasjonen Beterem å vise hvor varmt det faktisk blir i bilen. - Aldri la barn være igjen. Video: Beterem Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media