TVILLINGER: En farskapssak i New Jersey som involverte tvillinger fikk en noe uventet tvist da dommeren leste opp resultatet av DNA-testen i retten. De to jentene hadde nemlig forskjellige fedre. Det skriver nyhetsbyrået AP. Illustrasjonsbilde: Patrick Pleul / dpa / NTB Scanpix
TVILLINGER: En farskapssak i New Jersey som involverte tvillinger fikk en noe uventet tvist da dommeren leste opp resultatet av DNA-testen i retten. De to jentene hadde nemlig forskjellige fedre. Det skriver nyhetsbyrået AP. Illustrasjonsbilde: Patrick Pleul / dpa / NTB ScanpixVis mer

Da hun saksøkte mannen for barnebidrag fant hun ut at han bare var far til én av tvillingene

Sjeldent medisinsk fenomen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En farskapssak i New Jersey som involverte tvillinger fikk en noe uventet tvist da dommeren leste opp resultatet av DNA-testen i retten.

De to jentene hadde nemlig forskjellige fedre. Det skriver nyhetsbyrået AP.

Tvillingens mor hadde gått rettens vei for å sikre seg barnebidrag fra han hun var sikker på var barnas far, men DNA-testen viste bare at han høyst sannsynlig hadde fått én datter.

Tvillingsøsteren hadde derimot helt andre aner.

Det er veldig sjelden at en kvinne føder tvillinger som har to forskjellige fedre, men det kan skje dersom hun har samleie med to ulike menn i den samme menstrasjonssyklusen.

Samtidig må to egg befruktes separat av de to mennene.

Kvinnen innrømmet i retten at hun hadde hatt samleie med to mennene i et tidsrom på en uke.

Dommeren i saken, Sohail Mohammad, fortalte til forsamlingen at han bare hadde funnet to tidligere tilfeller på landsbasis hvor dette hadde skjedd.

Han dømte dermed mannen, som hadde fått halvparten så mange døtre som først antatt, til å betale litt i overkant av 200 kroner i uka i barnebidrag.

Fenomenet beskrives som sagt som sjeldent, men allerede i den greske mytologien dukket det opp historier om tvillinger med forskjellige fedre.

Herakles og Ifikles var tvillinger, men der faren til Herakles var gudenes leder Zevs, måtte Ifikles nøye seg med dødelig opphav i form av mannen Amfityron.