Da hun viste foreldrene den nye kjæresten sin, mistet hun alt

Men internett kom til unnsetning.

IKKE GODKJENT: Da Allie Dowdle fortalte familien sin at hun var sammen med Michael Swift, fikk hun klar beskjed om at det ikke var godtatt. Foto: gofundme
IKKE GODKJENT: Da Allie Dowdle fortalte familien sin at hun var sammen med Michael Swift, fikk hun klar beskjed om at det ikke var godtatt. Foto: gofundmeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For et drøyt år siden viste 18 år gamle Allie Dowdle, fra delstaten Tennessee i USA, fram den nye kjæresten sin til familien.

Responsen, da hun sendte et bilde av seg selv sammen med nå 19 år gamle Michael Swift, var ifølge henne selv alt annet enn hyggelig.

- Pappa ga meg ikke et valg. Han sa at jeg ikke fikk lov til å treffe ham igjen, og hudfargen var den eneste grunnen. Det var ikke et stille «nei» heller. Jeg kommer aldri til å glemme hvordan de ropte, at de sa hvor skuffet de var over meg og at jeg kunne gjøre det så mye bedre, sier hun.

- Jeg kunne ikke forstå hvordan noen kan bli sett på som mindreverdig på grunn av hvilken farge huden deres har. Jeg forstod det ikke da, og det kommer jeg aldri til å gjøre.

Reagerte

Dowdle forteller sin historie på crowdfunding-nettstedet gofundme.com. Bakgrunnen for at hun har startet en innsamling her, er enda ferskere.

- Endelig, for omlag en måned siden, prøvde jeg igjen å snakke med familien min om Michael. Men reaksjonen deres var mer drastisk enn jeg kunne sett for meg, skriver hun.

Ettersom hun nå har blitt 18 og myndig, forteller hun at foreldrene valgte å kutte all støtte, og slutte å betale skolepengene hennes. De skal også ha tatt sparepengene hennes, bilen hennes og telefonen hennes.

- Dessverre må jeg se meg nødt til å slutte på college om jeg ikke kan finne pengene på en eller annen måte.

Og responsen har ikke uteblitt. Dowdle satte som mål for innsamlingen å nå 10 000 dollar, noe som tilsvarer litt i underkant av 90 000 norske kroner. På bare fire dager har mer enn 1200 givere fra hele verden samlet inn mer enn det tredobbelte.

«Bortskjemt»

En rekke medier har omtalt saken, deriblant britiske The Independent. De har også vært i kontakt med faren hennes.

Han sier at det er riktig at han ikke ville valgt en svart mann til sin datter, men hevder at det ikke er grunnen til at de tok vekk alle midlene hennes.

Bakgrunnen for det skal være at datteren hans hadde blitt bortskjemt, og at «hun må vokse opp og lære å klare seg selv».