Hurtigruten

Da Hurtigruten ikke kunne kjøre videre, tok kapteinen med seg alle passasjerene hjem

- Stor suksess. 

MED SØNNEN: Kaptein på MS Spitsbergen kjørte skipet hjem og plukket opp familien. Her sammen med sønnen Solan. Foto: Constanze Lahr / Hurtigruten
MED SØNNEN: Kaptein på MS Spitsbergen kjørte skipet hjem og plukket opp familien. Her sammen med sønnen Solan. Foto: Constanze Lahr / Hurtigruten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Kaptein Raymond Martinsen på MS Spitsbergen skulle i helga kjøre Hurtigruten nordover fra Tromsø, men været satte en stopper for videre ferd.

- Jeg tok avgjørelsen. På grunn av det dårlige været la vi oss bak ei lita øy og ventet over natta. Så kjørte vi tilbake til Tromsø. Problemet var at det var dårlig kaiplass i Tromsø på søndag, så vi fikk rett og slett ikke plass, forteller Martinsen til Dagbladet.

Da ble han pent nødt til å finne en annen løsning.

Så både hval og spekkhogger

- De har jo betalt for å være på tur. Ikke for å ligge til kai. Jeg viste dem et bilde av hjemstedet mitt, som ligger innerst i Ersfjorden. Det tar bare 20 minutter å kjøre fra Tromsø og alle ville se hvordan det så ut. Så da spurte jeg om de hadde lyst til å være med meg hjem.

Etter å ha fått tillatelse av Hurtigruten kjørte Raymond Martinsen veien hjem til Ersfjordbotn og plukket opp familien sin. Inne i Ersfjorden fikk passasjerene se både hval og spekkhodder.

- Vi tok en liten rundtur med skipet og heldigvis hadde vi flaks. Det ble stor suksess og trampeklapp. Det er en flott fjord og trange fjell. Det hjelper på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer