TRIST SKUE: Det som ventet huseieren da han kom hjem fra jobb i går kveld var alt annet enn hyggelig. Huset hadde nemlig brent ned uten at noen hadde fått det med seg. Foto: Wenche Hoel Knai
TRIST SKUE: Det som ventet huseieren da han kom hjem fra jobb i går kveld var alt annet enn hyggelig. Huset hadde nemlig brent ned uten at noen hadde fått det med seg. Foto: Wenche Hoel KnaiVis mer

Da huseieren fra Hurdal kom hjem fra jobb, fant han huset sitt slik

Brant ned uten at noen fikk det med seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et hus i Hurdal i Akershus brant i går ned til grunnen uten at noen var vitne til verken flammer eller røyk.

Eieren av huset fikk seg dermed litt av et sjokk da han kom hjem fra jobb på kvelden.

- Dette er rett og slett særdeles uvanlig, sier operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

- Lå for seg selv Brannsjef John Arne Karlsen ved Øvre Romerike brann og redning IKS sier til Dagbladet at det ikke er innsyn for utenforstående til eiendommen der huset brant ned.

- I Hurdal er det store områder som ikke er tett befolket og dette huset lå veldig for seg selv. Men spesielt er det, selvfølgelig. Romerike er jo ellers tett befolket, sier Karlsen.

Har skjedd før Det har hendt tre ganger de siste fem årene at Øvre Romerike brann og redning IKS har fått melding om branner i skogshus og tømmerhytter først når det har vært for seint, ifølge brannsjefen.

- Men vi som brannvesen må jo selvfølgelig få varsel om brannen mens det står på dersom vi skal aksjonere. Hvis ikke er det ikke så mye vi får gjort, sier Karlsen.

Han var selv på vakt i går kveld, og fikk melding om brannen litt over klokka 19.

Da hadde huseieren kommet hjem fra jobb og meldt fra om hendelsen. På det tidspunktet var det bare ruiner igjen.  

Brannvesenet fikk dermed ikke gjort så mye mer enn å sikre stedet. 

Ifølge Romerikes Blad etterforsker politiet saken, men det er ingen mistanker om at huset er påtent.

VAR UNDER OPPUSSING: Et uthus sto igjen. Foto: Wenche Hoel Knai
VAR UNDER OPPUSSING: Et uthus sto igjen. Foto: Wenche Hoel Knai Vis mer