Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dobbeltdrapet i Kristiansand:

Da Jakob (14) ble drept, gikk det somaliske miljøet i «turnus» for å hjelpe familien: - Veldig takknemlige

Bistandsadvokaten til Jakob Abdullahi Hassan (14), Kristine Eide, forteller om et sterkt samhold rundt den etterlatte familien.

DRAPSOFFER: Jakob Abdullahi Hassan (14) ble drept i en knivstikking i Kristiansand mandag. Nå forteller bistandsadvokaten og en foreningsleder om et fantastisk samhold i det somaliske miljøet. Foto: Politiet / NTB scanpix
DRAPSOFFER: Jakob Abdullahi Hassan (14) ble drept i en knivstikking i Kristiansand mandag. Nå forteller bistandsadvokaten og en foreningsleder om et fantastisk samhold i det somaliske miljøet. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Mandag kveld klokka 18.00 ble Jakob Abdullahi Hassan (14) erklært død.

Like ved Wilds Minne skole i Kristiansand, ble han og Tone Ilebekk (48) påført dødelige knivstikk på ettermiddagen. Klokka 16.10 gikk alarmen hos politiet.

Igjen sitter det to familier i Kristiansand uten sin kjære. Jakob etterlater seg en mor, en far og fem søsken.

BISTÅR FAMILIEN: Bistandsadvokat Kristine Eide bistår familien til drepte Jakob Abdullahi Hassan (14).
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
BISTÅR FAMILIEN: Bistandsadvokat Kristine Eide bistår familien til drepte Jakob Abdullahi Hassan (14). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer

- Familien har det helt forferdelig. Det er fremdeles mange ubesvarte spørsmål, men de er takknemlig for all støtten de har fått, både fra det offentlige og private, sier familiens bistandsadvokat, Kristine Eide, til Dagbladet.

- Del av vår kultur

Den offentlige hjelpen hun snakker om, er fra kommunen, deriblant kriseteamet.

Den private hjelpen har kommet fra det somaliske miljøet i Kristiansand - et miljø lederen for den somaliske foreninga i byen - Mohamed Dalmar Shirwac beskriver som svært solidarisk.

Han forklarer at da det somaliske miljøet fikk nyheten om at en av deres egne var offer i den tragiske dobbeltdrapssaken, mobiliserte miljøet rundt familien.

De har fått hjelp til alt fra barnepass, matlaging til en skulder å gråte på. Det har nærmest vært en slags turnusordning, forteller foreningslederen.

- Det er en del av våre kultur. Når en tragedie rammer en familie, stiller vi opp 110 prosent alle sammen. De som ikke rekker å være der med en gang, ringer med en gang, og stiller opp på andre måter, sier Shirwac.

FORENINGSLEDER: Mohamed Dalmar Shirwac, leder av den somaliske foreningen i Kristiansand, overreker på vegne av Jakobs (14) familie en takk til alle som har støttet dem de siste dagene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORENINGSLEDER: Mohamed Dalmar Shirwac, leder av den somaliske foreningen i Kristiansand, overreker på vegne av Jakobs (14) familie en takk til alle som har støttet dem de siste dagene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Takker for hjelpen

Han har kontakt med den aktuelle familien flere ganger om dagen, og vet at familien ønsker å rette en takk til alle som har hjulpet dem.

- De takker ikke minst kommunen. Støtten har vært fantastisk, det har vært ryddig og tydelig hele veien, og det setter familien pris på og er veldig glade for, sier foreningslederen.

15-åring har tilstått

Politiet i Kristiansand meldte på onsdag at de hadde pågrepet og siktet en 15 år gammel gutt for drapet Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48).

15-åringen har tilstått drapene i avhør med politiet, og avgitt en detaljert beskrivelse av hendelse.

Ilebekk gikk tur med hunden da hun skal ha kommet over en situasjon mellom Jakob og den drapssiktede 15-åringen. Deretter skal Ilebekk ha forsøkt å gå inn i stuasjonen med det mål om å hjelpe.

- Hun kom uforskyldt opp i dette og som tilfeldig forbipasserende kom hun opp i en situasjon og prøvde å hjelpe 14 år gamle Hassan, sier Tove Karlsen Westbye, bistandsadvokaten til Ilebekks familie.

Var først vitne

Den siktede 15-åringen var i utgangspunktet kalt inn til politiet som vitne i saken, men etter hvert skiftet politiet status på 15-åring fra vitne til siktet. Den siktede 15-åringen og Hassan skal ha kjent hverandre, ifølge politiet, og skal ha tilhørt den samme omgangskretsen.

I dag fortalte politiet at de hadde sikret drapsvåpenet som ble brukt mot Ilebekk og Hassan.

15-åringen bidro ifølge politiet med informasjon om hvor han hadde lagt våpenet.

- Siktede har vært samarbeidsvillig med politiet og han har forklart hvor han har lagt fra seg det han selv utpeker som drapsvåpenet, opplyser politiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media