Dobbeltdrapet i Kristiansand:

Da Jakob (14) ble drept, gikk det somaliske miljøet i «turnus» for å hjelpe familien: - Veldig takknemlige

Bistandsadvokaten til Jakob Abdullahi Hassan (14), Kristine Eide, forteller om et sterkt samhold rundt den etterlatte familien.

DRAPSOFFER: Jakob Abdullahi Hassan (14) ble drept i en knivstikking i Kristiansand mandag. Nå forteller bistandsadvokaten og en foreningsleder om et fantastisk samhold i det somaliske miljøet. Foto: Politiet / NTB scanpix
DRAPSOFFER: Jakob Abdullahi Hassan (14) ble drept i en knivstikking i Kristiansand mandag. Nå forteller bistandsadvokaten og en foreningsleder om et fantastisk samhold i det somaliske miljøet. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KRISTIANSAND (Dagbladet): Mandag kveld klokka 18.00 ble Jakob Abdullahi Hassan (14) erklært død.

Like ved Wilds Minne skole i Kristiansand, ble han og Tone Ilebekk (48) påført dødelige knivstikk på ettermiddagen. Klokka 16.10 gikk alarmen hos politiet.

Igjen sitter det to familier i Kristiansand uten sin kjære. Jakob etterlater seg en mor, en far og fem søsken.

- Familien har det helt forferdelig. Det er fremdeles mange ubesvarte spørsmål, men de er takknemlig for all støtten de har fått, både fra det offentlige og private, sier familiens bistandsadvokat, Kristine Eide, til Dagbladet.

- Del av vår kultur

Den offentlige hjelpen hun snakker om, er fra kommunen, deriblant kriseteamet.

Den private hjelpen har kommet fra det somaliske miljøet i Kristiansand - et miljø lederen for den somaliske foreninga i byen - Mohamed Dalmar Shirwac beskriver som svært solidarisk.

Han forklarer at da det somaliske miljøet fikk nyheten om at en av deres egne var offer i den tragiske dobbeltdrapssaken, mobiliserte miljøet rundt familien.

De har fått hjelp til alt fra barnepass, matlaging til en skulder å gråte på. Det har nærmest vært en slags turnusordning, forteller foreningslederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer