Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Da James (10) endelig hadde spart nok til Lego-drømmen, gikk alt i tusen knas

Men så kom en liten pakke fra Danmark og reddet jula.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den danske leketøyprodusenten Lego har gledet generasjoner med byggelystne barn og unge (for ikke å glemme ivrige mammaer og pappaer) siden 1949, men få legoelskere kan måle seg med James (10) fra USA.

For to år siden oppdaget han Emerald Night-settet og ble helt fortapt i legotoget. Men prisen for legodrømmen var høy for den da åtte år gamle guttungen og foreldrene hans tenkte at det kunne være sunt for poden å lære seg verdien av sparing, så dermed begynte en to år lang spareplan.

I høst hadde endelig James spart opp hundre dollar som han kunne bruke på lego-toget, men til sin store fortvilelse var det ikke lenger mulig å få tak i. Lego hadde sluttet å lage togsettet, og nå måtte han ut med langt over det dobbelte på samlernettsteder for å få oppfylt Lego-drømmen.

Skrev brev til Lego Men så kom mamma Karen på en lys idé og anbefalte 10-åringen til å skrive et brev til Lego for å forklare situasjonen.

- Mitt navn er James Groccia og jeg er 10 år gammel. Jeg har lekt med mange forskjellige Lego-sett siden jeg var fire år gammel. Jeg deltar også i en Lego-gruppe som hjelper meg med sosiale ferdigheter (jeg har Aspergers syndrom) og jeg elsker å leke med Lego hver eneste dag, skriver James, før han forklarer det bitre faktum at drømmelegoen hans nå er ute av produksjon.

James spør så pent om de ikke har et sett til overs, men svaret fra Lego er bare sorgen. Lego anbefaler et par markedsplasser på nettet, der togsettet ville blitt altfor dyrt. James tror drømmen er knust for alltid, men en dag han kommer hjem fra skolen ligger det plutselig en pakke og venter på ham.

Bygger toget om og om igjen Pakken er fra Lego og inneholder selvsagt Emerald Night-toget. James' fantastiske gledesreaksjon kan du se i videoen øverst i denne saken.

- Pakken dukket opp før guttene kom hjem fra skolen. Vi så at den inneholdt toget og teipet den igjen og la den på stuebordet, så satte vi opp to skjulte kameraer for å fange James' reaksjon på det hele, forteller Jay, faren til James, til Dagbladet.

- Hvordan var de første dagene til James etter at han endelig fikk drømmelegoen?

- Han bygget to av vognene allerede før det var middag, så våknet han opp halv seks neste morgen og fullførte lokomotivet før frokost. Han har tatt det fra hverandre og bygd det opp igjen flere ganger og også installert en motor som gjør at det går av seg selv, sier Jay.

IVRIG: James kastet seg over Emerald Night-toget og sto opp grytidlig dagen etter at det kom i hus for å få det fullført før frokost.
IVRIG: James kastet seg over Emerald Night-toget og sto opp grytidlig dagen etter at det kom i hus for å få det fullført før frokost. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!