Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Da jeg åpnet døra, sto det fem politifolk der med automatvåpen

Væpnet politiaksjon i Rygge.

SKARPSKYTTER PÅ TAKET:  Lars Nerland (26) er nabo til huset hvor det foregår en væpna politiaksjon i Rygge. Foto: Lars Nerland.
SKARPSKYTTER PÅ TAKET: Lars Nerland (26) er nabo til huset hvor det foregår en væpna politiaksjon i Rygge. Foto: Lars Nerland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: En person er pågrepet i forbindelse med den væpnede aksjonen på Halmstad i Rygge, bekrefter Østfold politidistrikt.

(Dagbladet): Våk skole og samtlige beboere i boligfeltet Dammyr i Våler i Østfold, er evakuert etter funn av eksplosiver. En væpnet politiaksjon på Halmstad i Rygge har ifølge politiet sammenheng med funnet.

Lars Nerland (26) bor i nabolaget og var hjemme da politiet gikk til aksjon på adressen i Halmstad.

- Da jeg åpnet døra, sto det fem politifolk der som alle var bevæpna med automatvåpen. Det var to politifolk på baksiden av huset og tre på forsiden, sier Nerland til Dagbladet.

Skarpskytter på taket Da han gikk ut for å sjekke, fikk han beskjed om å forlate området. Han befinner seg nå i en gate nedenfor huset som er avsperret.

- Nå har de stengt av området, og det er politi i alle gatekryss. Det er mellom 30 og 40 politifolk på stedet. Det ligger også en skarpskytter på taket, sier Nerland i 12.30-tida.

Ifølge Nerland skal det dreie seg om en person som nekter å komme ut, men han sier politiet ikke ønsker å uttale seg om hva det dreier seg om.

En annen nabo opplyser at han ble evakuert, men at han ikke fikk noen informasjon fra politiet.

- Politiet sto på døra. De ba oss om å komme oss ut og det fort. Vi begynte å lure, og løp i hui og hast, sier naboen til Dagbladet.

Møtt av eksplosiver Den væpnede politiaksjonen settes i sammenheng med funnet av eksplosiver utenfor et hus på Dammyr i Våler kommune, bekrefter Østfold politidistrikt.

- Politiet hadde oppdrag på en adresse, og ble møtt av eksplosiver på utsida, sier kommunikasjonsrådgiver i Østfold politidistrikt Øistein Stavdal Paulsen til Dagbladet.

Politiet leter etter én person etter at det ble funnet eksplosiver utenfor et hus i Våler onsdag, opplyser politiet.

- Aksjonen har en sammenheng med funnet av eksplosiver i Rygge, men hva det er, vil vi ikke gå inn på. Vi ser etter en person, sier operasjonsleder Øystein Stavdahl Paulsen til NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!