- Da jeg fortalte at jeg ble mobbet på skolen, fikk jeg kjeft

Den drapstiltalte Tranby-kvinnen (53) sitter bakerst i salen mens datteren (29) forklarer seg.

MOTPARTER: Aktor Trude Elisabeth Sparre vil få den 53-årige kvinnen dømt for overlagt drap. Forsvarer Anders Westeng vil tvert imot vise at den avdøde ektemannen tok livet av seg og plantet bevis for å få kona dømt. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET
MOTPARTER: Aktor Trude Elisabeth Sparre vil få den 53-årige kvinnen dømt for overlagt drap. Forsvarer Anders Westeng vil tvert imot vise at den avdøde ektemannen tok livet av seg og plantet bevis for å få kona dømt. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DRAMMEN (Dagbladet): - På barne- og ungdomsskolen ble jeg mobbet. Da jeg fortalte det til henne, fikk jeg kjeft. Hun trodde ikke på meg.

Dette forteller den 29-årige datteren av Tranby-kvinnen (53) som er tiltalt for å ha drept ektemannen Per Gunnar Asheim (57) for to år siden. Hun er brakt inn som aktoratets vitne for å tegne bildet av en hensynsløs og kontrollerende mor, som ofte henfalt til vold og trusler for å få det som hun ville.

- Hun truet mange ganger med å slå meg med et belte, sier den 29-årige kvinnen, som nå er bosatt på Vestlandet med egen familie.

Bruker bare fornavnet Under vitnemålet har moren samtykket til å sitte bak henne, bakerst i Drammen tinghus' største rettssal. Datteren forklarer seg langsomt, men bestemt; hele tida omtaler hun moren ved fornavn.

- Hvorfor omtaler du moren din ved fornavn? spør politiadvokat Vibeke Martins.

- Fordi hun ikke har hatt den morsrollen hun skulle hatt. Hun har ikke vært noen støttespiller, var ikke en person jeg kunne betro meg til og kunne gå til med problemer.

I tillegg til å være tiltalt for å ha drept Frontline-direktør Asheim med overlegg er den 53-årige seksbarnsmoren også tiltalt for å ha mishandlet barna på det groveste psykisk og fysisk i en årrekke. Tidligere i dag sa hun seg delvis skyldig i dette; forsvarer Anders Westeng utdyper at hun ikke vedkjenner seg den fysiske biten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.