INTERVJU: Dette bildet er fra ABC News sitt intervju med Amanda Knox i New York. Ifølge AP skjedde intervjuet den 9. april, men ble ikke sendt på TV før i går. Foto: AP Photo/ABC, Ida Mae Astute/NTBScanpix
INTERVJU: Dette bildet er fra ABC News sitt intervju med Amanda Knox i New York. Ifølge AP skjedde intervjuet den 9. april, men ble ikke sendt på TV før i går. Foto: AP Photo/ABC, Ida Mae Astute/NTBScanpixVis mer

- Da jeg kom ut av dusjen, så jeg blodet på teppet

«Foxy Knoxy» forteller om kvelden venninna ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amanda Knox er nå aktuell med en ny selvbiografi. Hun sier at hun nå vil at folk skal se henne slik hun er, ikke som en drapskvinne.

I 2007 ble Meredith Kercher ble funnet halvnaken på sitt eget rom i den italienske byen Perugia med kuttskader i halsen og tegn på seksuelle overgrep.

Aktoratet mente de antatte gjerningspersonene, Amanda Knox og Raffaele Sollecito, lurte Kercher med på en sexlek før strupen hennes ble skåret over. De skal ha vært påvirket av narkotika og doplangeren Rudy Guede er også dømt for drapet.

Knox fikk navnet «Foxy Knoxy» i media, etter avsløringene og ryktene rundt hennes sexliv.

Selvbiografi Den amerikanske studenten og hennes tidligere italienske kjæreste Raffaele Sollecito ble først dømt til 26 og 25 år i fengsel for drapet på Kercher for seks år siden.

Hun ble frikjent og satt fri i 2011, og dro hjem til Seattle. Men i mars ble det kjent at italienske myndigheter har snudd, og dermed skal saken gå for retten igjen.

Selvbiografien som hun nå promoterer har fått navnet «Waiting to be Heard», hun skal ha fått forhåndsbetalt 3,8 millioner dollar for boka, ifølge AFP.

I boka beskriver hun livet sitt i Seattle og sin avgjørelse om å ta ett friår i Perugia i Italia, for å lære språket og kulturen.

Marihuana Hun flyttet inn med to italienske jenter og Kercher, som også var en utvekslingselev.

DREPT: I 2007 ble den britiske studenten Meredith Kercher funnet drept i Perugia i Italia. Foto: AP Photo/Police, h.o./NTBScanpix
DREPT: I 2007 ble den britiske studenten Meredith Kercher funnet drept i Perugia i Italia. Foto: AP Photo/Police, h.o./NTBScanpix Vis mer

- I vårt hus var marihuana like vanlig som pasta, skriver hun, og beskriver detaljert flere seksuelle møter før hun møtte Sollecito, en uke før drapet.

Hun skriver også om dagen Kercher ble funnet drept. Hun skriver at politiet fort ble mistenksom.

- Jeg vil at sannheten skal komme fram. Jeg har lyst til å bli sett på som en person. Det som skjedde med meg var absurd, men det kunne ha skjedd med hvem som helst, sier hun.

- Hos kjæresten Ifølge Sky News forteller hun til Diane Sawyer i ABC News at hun aldri innrømmet drapet.

- Politiet oppførte seg som om mine svar var feil, og at jeg måtte huske ting riktig for å få se min familie igjen, sier hun.

I biografien skriver hun at kvelden da Kercher ble drept var hjemme hos Sollecito.

- Vi var inne. Vi spiste, så en film, vi røyket, vi hadde sex, vi var sammen, skriver hun.

Blodflekker 25-åringen forteller at hun dro hjem til leiligheten hun delte med Kercher neste morgen. Døra sto åpen, og hun sier at hun gikk rett i dusjen.

- Jeg sto ved vasken og tok ut øredobbene mine, og da så jeg noen små blodflekker på vasken, forteller hun. Da hun kom ut av dusjen skal hun ha lagt merke til blodet på teppet på gulvet.

- Jeg synes at det var rart, legger hun til. Hun dro deretter hjem til Sollecito igjen, og fortalte ham om bekymringene etter frokost. Han ringte deretter politiet, som fant Kerchers livløse kropp.

- Det slo meg aldri at jeg kunne bli mistenkt, sier hun.

Vurderer Italia Stikk i strid med det de fleste rettseksperter har spådd, så sier Knox i intervjuet at hun vurderer å dra tilbake til Italia når saken skal opp.

- Advokatene mine sier at jeg ikke må, og at jeg ikke burde. Men jeg vurderer det, sier hun.

- Tanken på det er skremmende, men det er også viktig for meg å vise at dette er noe jeg bryr meg om, sier hun.

«Foxy Knoxy» nekter for at det var spenning mellom henne og den drepte venninna.

- Det plager meg at folk tror at vi ikke var venner. Jeg ble sjokkert over drapet, hun var min venn, sier hun.

- Trenger ikke tro meg Under den første rettsrunden ble det flere ganger påpekt at Knox så ut til å ikke sørge etter venninnas død. I intervjuet som ble vist på TV i går forteller hun at hun håper at familien til Kercher leser boka hennes.

- Det betyr noe for meg hva Meredith sin familie tenker. Jeg håper virkelig at de leser boka mi, de trenger ikke å tro meg, men jeg håper at de prøver, sier hun til USA Today, ifølge AFP.

DØMT OG MISTENKT: Rudy Hermann Guede(t.v.) ble dømt og soner sin fengselsdom. Raddaele Sollecito (t.h.) anket og ble frikjent, men som hans ekskjæreste Amanda, venter han nå på at retten skal ta opp saken igjen. Foto: AP Photo/Antonio Calanni/AP Photo/Pier Paolo Cito, File/NTBScanpix
DØMT OG MISTENKT: Rudy Hermann Guede(t.v.) ble dømt og soner sin fengselsdom. Raddaele Sollecito (t.h.) anket og ble frikjent, men som hans ekskjæreste Amanda, venter han nå på at retten skal ta opp saken igjen. Foto: AP Photo/Antonio Calanni/AP Photo/Pier Paolo Cito, File/NTBScanpix Vis mer