- Da jeg så ned, skjønte jeg at det var en kolossal fisk

Martin Gaupholm Karlsen tok gjedde på 17,65 kg i Drammenselva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Før søndagens fisketur var Martin Gaupholm Karlsens største fangst i Drammenselva ei gjedde på 9450 gram. Men så ble den store fiskedrømmen overoppfyllt med tidenes fangst i elva.

- Målet har vært å få ei gjedde på over 10 kg, men så endte jeg opp med ei på 17 650 gram og 127 cm, sier en fortsatt mektig stolt og glad Karlsen til Dagbladet.

Karlsen tok gigantgjedda med fiskestang og wobbler, og det var lokalavisa Drammens Tidene som først omtalte fiskelykka og utropte det til tidenes fangst i Drammenselva. Selv har Karlsen fisket gjedde i elva i over 20 år.

- Jeg fisker kun etter gjedde og Drammenselva har vært hjemmebanen der jeg har tilbragt mest tid. Det er mye svær gjedde i elva og det er ikke så mange som fisker her. Jeg har funnet en del bra plasser, men dette var langt over forventning, sier Karlsen.

Brukte 10 minutter På spørsmål om han kan dele noen gode fiskeplasser med Dagbladets lesere, begynner Karlsen å le:

- Hehe, nei. De som ser bildet og er kjent i elva, ser sikkert hvor det er. Men jeg har ikke tenkt til å dele nøyaktig hvor jeg tok fisken sånn direkte. Jeg har flere steder som er bedre enn andre steder, for å si det sånn, sier Karlsen hemmelighetsfullt.

Noen norgesrekord er imidlertid ikke Karlsens kjempegjedde. I fjor tok Petter Støttum en «Nordens krokodille» på 18,74 kg.

VOKSEN: 17 650 gram og 127 cm lang er målene på kjempegjedda. Sportsfisker Martin Gaupholm Karlsen smiler stolt. Foto: Privat
VOKSEN: 17 650 gram og 127 cm lang er målene på kjempegjedda. Sportsfisker Martin Gaupholm Karlsen smiler stolt. Foto: Privat Vis mer

- Hvor nervøs var du da du fikk tidenes fangst på kroken?

- Jeg ble nok litt nervøs, for man har ikke lyst til å miste en så stor fisk. Jeg kjørte den forsiktig inn, og den fikk bare så vidt plass oppi hoven, sier Karlsen, som brukte rundt 10 minutter på å dra inn storfisken.

- «Rå» fisk - Men hvorfor har du  denne fascinasjonen for akkurat gjedda?

- Jeg har prøvd ganske mye og fisket alt som er i norske ferskvann. Jeg landet på gjedde, siden det har vært mest artig. Det er en «rå» fisk, og mange er redd den, selv om den ikke er så farlig. Det er en av de største ferskvannsfiskene vi har, det har jo litt med størrelsen å gjøre, sier Karlsen.

Som alle gode sportsfiskere slapp Karlsen storfisken ut i Drammenselva igjen etter at den ble veid og målt. Så har du fiskelykken i orden, er mulighetene for storfangst til stede.

- HA DET: Martin Gaupholm Karlsen tar farvel med kjempegjedda, som får litt tid i vannet til å hente seg inn, før sportsfiskeren lar den svømme av gårde. Foto: Privat
- HA DET: Martin Gaupholm Karlsen tar farvel med kjempegjedda, som får litt tid i vannet til å hente seg inn, før sportsfiskeren lar den svømme av gårde. Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer